Γιάννενα: Τα αδέσποτα αυξάνουν διαρκώς στα Γιάννενα!

Αντιμέτωπη για μία ακόμη χρονιά με το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που αυξάνονται διαρκώς στα Γιάννενα είναι η Δημοτική Αρχή, η οποία σχεδιάζει επέκταση του καταφυγίου, καθώς το υπάρχον δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Ωστόσο, όσο και να αυξηθούν οι χώροι του καταφυγίου το πρόβλημα δεν πρόκειται να εκλείψει αν δεν αλλάξουν νοοτροπία οι ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι εξακολουθούν να τα εγκαταλείπουν, όταν τα βαριούνται, μέσα στην πόλη ή εκτός αυτής σε χώρους όπως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Και αποτρεπτικά μπορεί να λειτουργήσει μόνο η δημιουργία από τον Δήμο μητρώου ιδιοκτητών σκύλων με παράλληλο τσιπάρισμα των ζώων ώστε να εντοπίζεται εύκολα ο ιδιοκτήτης τους!

Προς επέκταση...
Συνολικά 45 ζώα φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στον χώρο του καταφυγίου του Δήμου, τα οποία «ανακυκλώνονται» διαρκώς. Κάθε μήνα πραγματοποιούνται περίπου 40 στειρώσεις και δεκάδες επανεντάξεις, ενώ τη θέση των ζώων που φεύγουν από το καταφύγιο παίρνουν καινούρια.

Ο Δήμος πάντως χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας εκδηλώνουν καθημερινά το ενδιαφέρον τους για υιοθεσία, με αποτέλεσμα πολλά αδέσποτα να βρίσκουν σπίτι. 

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ η πρότασή του για την επέκταση του κτιρίου φιλοξενίας αδέσποτων ζωών συνολικού προϋπολογισμού 362.181 ευρώ και βρίσκονται σε τελικό στάδιο οι σχετικές διαδικασίες. 

Μέσω του προγράμματος μεταξύ άλλων θα επεκταθεί το υπάρχον κτίριο εμβαδού 175,00 τ.μ. για την δημιουργία νέων κελιών φιλοξενίας ζώων, θα γίνει προμήθεια ημιφορτηγών και τρέιλερ για μεταφορά ζώων κλπ.. Την ίδια στιγμή, αναμένεται η πρόσληψη δύο μονίμων κτηνιάτρων εντός του 2021 για την ολοκληρωμένη λειτουργία του καταφυγίου.

Νέος υπεύθυνος
Νέος υπεύθυνος για την λειτουργία του κυνοκομείου είναι πλέον ο Νίκος Τσόλης ο οποίος ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος και χθες έγινε η παράδοση – παραλαβή από τον Αντιδήμαρχο Αριστείδη Παππά (φωτό). 

Το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος, ο οποίος σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση του καταφυγίου.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς σημείωσε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα το καταφύγιο να βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά την συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεών του, την καθαριότητα του χώρου και την φροντίδα των ζώων. 

Ωστόσο, παραδέχθηκε πως τα αδέσποτα αυξάνονται στην περιοχή μας καθώς οι ιδιοκτήτες τους τα εγκαταλείπουν στην πόλη, στο χώρο του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου και εντός και εκτός του καταφυγίου χωρίς καμία συνεννόηση.

Ο κ. Τσόλης σημείωσε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση των υιοθεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο καταφύγιο στο τηλ. 26513-61380 και να το επισκέπτονται τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι), ώστε να βλέπουν τα ζώα που τους ενδιαφέρουν, με σκοπό την υιοθεσία τους. 

Εξήρε, δε, την προσπάθεια του προσωπικού, καθώς και των φιλοζωικών οργανώσεων οι οποίες συνδράμουν την δουλειά που γίνεται στο καταφύγιο.

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα αδέσποτα αυξάνουν διαρκώς στα Γιάννενα!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1470069705135997295
item