Διπλωματικές πηγές: Υιοθέτηση της Ετήσιας Έκθεσης για Ωκεανούς και Δίκαιο της Θάλασσας από τον ΟΗΕ Διπλωματικές πηγές: Υιοθέτηση της Ετήσιας Έκθεσης για Ωκεανούς και Δίκαιο της Θάλασσας από τον ΟΗΕ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Διπλωματικές πηγές: Υιοθέτηση της Ετήσιας Έκθεσης για Ωκεανούς και Δίκαιο της Θάλασσας από τον ΟΗΕ

Η Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε πριν από λίγες ημέρες την ετήσια Απόφαση για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία, όπως κάθε χρόνο συγκηδεμονεύεται από τη χώρα μας.

Συγκρατείται ότι στην σχετική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η Τουρκία, την εν λόγω έκθεση υπερψήφισαν 152 χώρες, ενώ 4 (Κολομβία, Μαδαγασκάρη, Νιγηρία και Βενεζουέλα) απείχαν. 

Η μόνη χώρα που την καταψήφισε ήταν η Τουρκία με τη δικαιολογία ότι η εν λόγω έκθεση κάνει αναφορές στην Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Με τη στάση της αυτή η Τουρκία, αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές, για μια ακόμα φορά δείχνει την πλήρη απομόνωσή της όσον αφορά την μη αποδοχή της οικουμενικότητας της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών του ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι αποτελεί τμήμα όχι μόνο του συμβατικού αλλά και του εθιμικού διεθνούς δικαίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Διπλωματικές πηγές: Υιοθέτηση της Ετήσιας Έκθεσης για Ωκεανούς και Δίκαιο της Θάλασσας από τον ΟΗΕ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9151526797572337384
Σχόλια
item