Γιάννενα: Ένας χρόνος λειτουργίας για τον Συμβ/κό Σταθμό για την άνοια Γιάννενα: Ένας χρόνος λειτουργίας για τον Συμβ/κό Σταθμό για την άνοια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ένας χρόνος λειτουργίας για τον Συμβ/κό Σταθμό για την άνοια

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ιωαννιτών. 

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, έχουν απευθυνθεί τηλεφωνικά για πληροφορίες 212 συμπολίτες μας, ενώ έχουν αξιολογηθεί 115 όπως κάνει γνωστό ο ΟΚΠΑΠΑ σε χθεσινή του ανακοίνωση. 

Ταυτόχρονα έχει πραγματοποιηθεί και η παραπομπή των ατόμων που χρήζουν καθοδήγησης αλλά και των συνοδών τους για συνεδρίες σε ψυχολόγο.

Εξάλλου, όπως τονίζεται, τον περασμένο Οκτώβριο στην προγραμματισμένη επίσκεψη από την Πρόεδρο της εταιρείας Alzheimer Αθηνών Παρασκευή Σακκά νευρολόγο-ψυχίατρο και τον νευρολόγο Λύρα Βασίλειο, πραγματοποιήθηκε εξέταση σε 27 συμμετέχοντες, που απευθύνθηκαν στον Συμβουλευτικό Σταθμό και αξιολογήθηκαν με βάση τα εργαλεία αξιολόγησης.

Για ηλικιωμένους

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός είναι μια κοινωνική δομή που παρέχει στα ηλικιωμένα άτομα, πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας φροντίδα ώστε να νιώθουν ενσωματωμένοι, με δυνατότητα συμμετοχής, επιλογής και ελέγχου της καθημερινότητάς τους, προσφέρει υποστήριξη των πασχόντων και των οικογενειών τους, ενημερώνει το κοινό σχετικά με την πρόληψη της άνοιας.

Λειτουργεί κάθε Τρίτη, ώρες 09:00-13:00 στο 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, (Α. Ζίννης 12 – πλησίον Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής). 

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού είναι: 26510-23239 και 26510-54266.

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένας χρόνος λειτουργίας για τον Συμβ/κό Σταθμό για την άνοια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3651614809609232584
Σχόλια
item