Γιάννενα: Με τη συνδρομή ιδιώτη για ακόμη τέσσερις μήνες η αποκομιδή

Με τη συνδρομή ιδιώτη για ακόμη 2+2 μήνες θα συνεχίσει να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο Ιωαννιτών, με την Οικονομική Επιτροπή του δήμου να εγκρίνει την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών στη σημερινή της συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την απόφαση και στη βάση της μελέτης και της εισήγησης της Διεύθυνσης Καθαριότητας, που τεκμηρίωναν την ανάγκη συνδρομής ιδιώτη ώστε να διασφαλίζεται ένα ικανοποιητικό επίπεδο στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ο ιδιώτης θα συνεχίσει να εργάζεται για την αποκομιδή χιλίων τόνων το μήνα, για διάστημα δύο μηνών, με τον δήμο να διατηρεί το δικαίωμα παράτασης για άλλους δύο μήνες και για το ήμισυ της ποσότητας.

Ο ανάδοχος θα συνεχίσει την αποκομιδή απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου όπως και στις κοινότητες Νεοχωρόπουλου, Μαρμάρων, Εξοχής και τον οικισμό Σταυρακίου της δημοτικής ενότητας Ιωαννίνων.

Πέρα από τα μέλη της δημοτικής αρχής, θετική ψήφο έδωσε και το μέλος της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Βασίλης Κοσμάς, ενώ καταψήφισε εκ μέρους της «Ενότητας Πολιτών- Νέα Γιάννενα» ο Θωμάς Γιωτίτσας, κάτι για το οποίο είχε προϊδεάσει με την προ ημερησίας διάταξης παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, όταν είχε ζητήσει εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για την επιλογή της να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση στον ιδιώτη που εκτελεί το έργο σήμερα, και όχι να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό.

Ο κ. Γιωτίτσας τόνισε ότι η δημοτική αρχή διατυμπάνιζε πως δεν είναι υπέρμαχη των απευθείας αναθέσεων, ωστόσο, ενώ ήξερε πότε η εργολαβία θα ολοκληρωνόταν, δεν ενέγραψε στον προϋπολογισμό του 2021 την προκήρυξη του διαγωνισμού. 

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι δεν προλάβατε, ενώ ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο η απόφασή σας είναι ζημιογόνα για τα συμφέροντα του δήμου, αφού η έκπτωση που υπάρχει είναι μόλις 5% και τιμή 51 ευρώ τον τόνο, την ώρα που στον τελευταίο διαγωνισμό της δικής μας δημοτικής αρχής για την αποκομιδή στις δημοτικές ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου, ήταν κοντά στο 30%, με τιμή ανά τόνο τα 30 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην απάντησή του, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επικαλέστηκε την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας και στάθηκε κυρίως στην αναγκαιότητα συνδρομής ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με τη συνδρομή ιδιώτη για ακόμη τέσσερις μήνες η αποκομιδή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 736448684726620538
item