Γιάννενα: Απορρίφθηκε Η Πρόταση Για Το Λατομείο Πεδινής

Κατά της πρότασης για την αποκατάσταση η αντιπολίτευση

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση, απέρριψε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου στη θέση «Κασταλάτα» της Κοινότητας Πεδινής, συγκεντρώνοντας 20 ψήφους έναντι 23 που συγκέντρωσε η αντιπολίτευση.

Το θέμα είχε αναβληθεί τον περασμένο Οκτώβριο καθώς τότε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει χρόνο για να μελετήσουν τα στοιχεία.

«Τελικά αποδείχθηκε ότι αυτό ήταν μόνο ένα πρόσχημα. Οι σκοπιμότητες, οι τοπικισμοί και η μικροπολιτική κυριάρχησαν της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Με διάφορα προσχήματα η αντιπολίτευση αρνήθηκε την αποκατάσταση ενός εγκαταλειμμένου και ανενεργού λατομείου, διαδικασία που πέρα από τα περιβαλλοντικά θα είχε και οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την λύπη της για την εξέλιξη αυτή και αφήνει στην κρίση των πολιτών όλους εκείνους που αγωνιούν για το περιβάλλον κατά περίπτωση και επιλεκτικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευ. Πήχας που αναφέρθηκε και στην πραγματοποιηθείσα διαβούλευση με τους κατοίκους, οι οποίοι τόνισαν, ότι θα απευθυνθούν και σε περιβαλλοντολόγο, τελικά όμως στο δημ. συμβούλιο παρουσιάστηκε νομικός τους σύμβουλος, που τοποθετήθηκε επί του νομοθετικού πλαισίου για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις.

Παρότι η παράταξη «Ιωάννινα 2023» χαρακτήρισε ως πλήρως αποδεκτά τα κομπόστ, αλλά και τα αδρανή υλικά εκσκαφών, για την αποκατάσταση του λατομείου, τοποθετήθηκε αρνητικά με το σκεπτικό, ότι πρόκειται για μερική και όχι για ολική αποκατάσταση του χώρου.

Σε τεχνικές λεπτομέρειες επέμεινε περισσότερο και ο Θ. Μπέγκας τονίζοντας, ότι αυτές απουσιάζουν από τη μελέτη, με την παράταξη να τοποθετείται επίσης αρνητικά. Αρνητικά τοποθετήθηκαν επίσης και οι σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Πηγή: proinanea.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Απορρίφθηκε Η Πρόταση Για Το Λατομείο Πεδινής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4009011457887737790
item