Σεισμός με επίκεντρο κοντά στο Αίγιο-Μπαράζ μετασεισμών

Σεισμός μεγέθους των 4,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ αναστάτωσε το βράδυ της Τρίτης τη Δυτική Ελλάδα ενώ έγινε αισθητός ακόμη και στα Τρίκαλα. Αρκετοί οι μετασεισμοί.

Ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε ανησυχία λιγο μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο την περιοχή που δίνει σεισμούς τις τελευταίες μέρες όπως αναφέρει το agrinionews.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 4,3 χιλιόμετρα.

Μάλιστα το γεωδυναμικό έδωσε στην αρχή δύο σεισμούς σε διάστημα ενός λεπτού!

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Αίγιο.

Υπήρξε, τέλος, και ισχυρός μετασεισμός λίγο μετά τις 12:30. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 14 χιλιόμετρα.

Ακολούθησε και νέα δόνηση 4,1 R τρία λεπτά μετά στις 00:37.

Τσελέντης: Αναμενόμενος ο σεισμός

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του στην σελίδα που διατηρεί στο facebook ο σεισμολόγος – καθηγητής σεισμολογίας, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης αναφέρει επίσης ότι η περιοχή ήταν διεγερμένη και πως πιστεύει πως όλα θα εξελιχθούν φυσιολογικά.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του έχει ως εξής: “Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:09 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 153 χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας.

Έγινε κοντά στο Μαραθιά και η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά.

epirusblog.gr
5 of 5
Σεισμός με επίκεντρο κοντά στο Αίγιο-Μπαράζ μετασεισμών
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5719783536476515485
item