Γιάννενα Πρωτοχρονιάτικη παρέμβαση στην «Πίνδο»

Στο πτηνοσφαγείο του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συναιτερισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» βρέθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς κλιμάκιο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με επικεφαλής των πρόεδρο του Νίκο Έξαρχο.

Σκοπός της πρωτοχρονιάτικης παρέμβασης ήταν η ενημέρωση των εργατών για τις πρόσφατες απολύσεις, με το ΕΚΙ να καταγγέλλει τη διοίκηση του ΑΠΣΙ «Πίνδος» για την κλήση της Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η ενημέρωση των εργατών, κάτι το οποίο δεν επετεύχθη.

Το ΕΚΙ χαρακτηρίζει πρόφαση για τις απολύσεις τη «μη παραγωγική εργασία», όταν μάλιστα με ευθύνη της εργοδοσίας, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν επιβληθεί εξαντλητικά ωράρια των 12-14ωρών, χωρίς ρεπό για εβδομάδες ολόκληρες και δουλεύουν τις Κυριακές από τον Αύγουστο.

Το κλιμάκιο συνομίλησε με δεκάδες εργάτες από διάφορες βάρδιες, αναμεσά στους οποίους και με συνάδελφους απολυμένου που απέργησε στις 26 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «μέσα από τις μαρτυρίες των ιδίων των εργατών αποκαλύφθηκαν τα ψέματα τις εργοδοσίας για τους “τεμπέληδες”, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι οι προσχηματικές απολύσεις στρώνουν το έδαφος για δεκάωρα, για απλήρωτες υπερωρίες, για μείωση μισθών και ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος”.

Το Εργατικό Κέντρο κάλεσε τους εργάτες να γυρίσουν μπούμερανκ της απολύσεις, να επιβάλουν την επαναπρόσληψη των συνάδελφων τους, να διεκδικήσουν ζωή με δικαιώματα.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα Πρωτοχρονιάτικη παρέμβαση στην «Πίνδο»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 755128094814390690
item