Θεσπρωτία: Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσπρωτία

Με αυστηρότερα μέτρα θα ανοίξουν τα σχολεία και στη Θεσπρωτία, στις 11 Ιανουαρίου, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία. 

Θα διενεργηθούν  τεστ σε μεγαλύτερους μαθητές (Γυμνασίων και Λυκείων), ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και η κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μικρών μαθητών, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κυρίως μεταξύ των γονέων που θα πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά τους στις σχολικές μονάδες ή να τα παίρνουν κατά τη λήξη των διδακτικού ωραρίου.

Όσον αφορά στα τεστ, τη διενέργειά τους θα την αναλάβουν ειδικές μονάδες του υπουργείου Υγείας και θα ενημερώσουν σχετικά τους γονείς καθώς η διαδικασία θα έχει εθελοντικό χαρακτήρα. 

Τα τεστ σε μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς έχουν ζητήσει τόσο οι καθηγητές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς θεωρούν ότι ένα απαραίτητο μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια.

Κατά τα λοιπά βέβαια θα ισχύσουν τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων, όσον αφορά στις περιπτώσεις, που θα εμφανίζεται κάποιο κρούσμα σε μαθητή ή εκπαιδευτικό και θα κλείνουν κάποιες τάξεις ή και ολόκληρη η σχολική μονάδα εάν αυτό κριθεί από τους αρμόδιους αναγκαίο.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσπρωτία
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4371269370531139200
item