Θεσπρωτία: Το εργατουπαλληλικό κέντρο νομού Θεσπρωτίας...στηρίζει το συλλαλητήριο της εκπαιδευτικής κοινότητας

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, 10 μήνες τώρα, αξιοποιούν την πανδημία και ψηφίζουν το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο. Συρρικνώνουν όλο και περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. 

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στηρίζει τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας, Σωματείων Εκπαιδευτικών, Γονέων, Μαθητών ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, όπως προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, δωρεάν rapid test. 

Την ίδια στιγμή μειώνει εκ νέου τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8% και αντί να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση προτιμά να δώσει 30 εκατ. ευρώ για ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. 

Η στόχευση της ίδρυσης αυτού του Σώματος είναι η καταστολή της φωνής, της διεκδίκησης και του αγώνα. 

Αντίστοιχα για τους μαθητές, ενώ τα σχολεία "στενάζουν" από τις ελλείψεις και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση άνοιξε χωρίς να παρθεί κανένα επιπλέον μέτρο, η κυβέρνηση αξιοποιεί την περίοδο για να περάσει μία σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα. 

Επαναφέρει την "τράπεζα θεμάτων", δημιουργεί το σχολείο "των δεξιοτήτων", που εξοβελίζει τη γενική μόρφωση, την ολόπλευρη γνώση. Οι αλλαγές που φέρνουν, μάλιστα, θα έχουν μεγαλύτερη επίπτωση στα παιδιά που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. 

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών συμφωνώντας με το δίκαιο των αιτημάτων τους και στηρίζει το συλλαλητήριο τους, την Πέμπτη 28/1, στις 13.00, στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Το εργατουπαλληλικό κέντρο νομού Θεσπρωτίας...στηρίζει το συλλαλητήριο της εκπαιδευτικής κοινότητας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5583331712605534993
item