Κικίλιας σε αντιπολίτευση για συλλαλητήρια: Η Αττική έχει επιβαρυνθεί επιδημιολογικά, δείξτε υπευθυνότητα

Έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα στο ζήτημα των συλλαλητηρίων απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική έχει επιβαρυνθεί.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής και μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση απαγορεύει τις συγκεντρώσεις των φοιτητών «με πρόσχημα την πανδημία», υπογράμμισε «Θέλω να σας ζητήσω να είστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι στο πως παρακινούμε τους συμπολίτες ιδίως στην Αττική, ιδίως με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Φρονώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ιδίως με την επιβαρυμένη κατάσταση στο λεκανοπέδιο αττικής. Δείξτε εγκράτεια και σεβαστείτε την μάχη των υγειονομικών και τις οικογένειες που νοσηλεύουν συγγενείς. Ας προσπαθήσουμε να προασπίσουμε την δημόσια υγεία».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να στήσει κλίμα έντασης ενόψει του φοιτητικού συλλαλητηρίου για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και την απόφαση της ΕΛΑΣ για τις συναθροίσεις.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε: «να μην διανοηθεί η πλειοψηφία να απαγορεύσει το συνταγματικό δικαίωμα των φοιτητών να διαδηλώνουν με πρόσχημα την πανδημία. Αν συμβεί οτιδήποτε την ευθύνη θα την έχει ο κ. Χρυσοχοϊδης και η κυβέρνηση».

«Σε λίγες ώρες πρόκειται να γίνει ένα συλλαλητήριο φοιτητικό ενάντια στο νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση. Ένα νομοσχέδιο το οποίο πέραν όλων των άλλων αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων προτείνει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

Εκ μέρους της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ το συλλαλητήριο αυτό έχει απαγορευτεί. Πρόκειται κατάφωρα για μια αντισυνταγματική πρακτική» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Είναι απολύτως υποκριτικό ότι στο όνομα της πανδημίας, τη στιγμή που 200 μέτρα από τα Προπύλαια που γίνεται το συλλαλητήριο, χιλιάδες πολίτες ψωνίζουν, ότι υποτίθεται προστατεύουμε από τη διάδοση του κορωνοϊού, όχι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας: Δημοκρατία φοβάστε μην πάθετε όχι κορωνοϊό».

Από την άλλη πλευρά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης αντέδρασε λέγοντας «ο κ. Σκουρλέτης είπε για μια ακόμα φορά ψέματα. Υπάρχουν περιοριστικά μέτρα και σε απόλυτα δικαιώματα. Οι συμπολίτες μας για να κινηθούν πρέπει να στείλουν sms. 

Η στάθμιση της δημόσιας υγείας προβλέπει περιοριστικά μέτρα» ενώ υπενθύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ πως «οι περιορισμοί και στις συναθροίσεις έχουν κριθεί συνταγματικοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Την συνταγματικότητα δεν θα την κρίνει ο κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Σήμερα καλέσατε να γίνουν επεισόδια για να επιρρίψετε την ευθύνη στην κυβέρνηση. Κανείς δεν είναι a priori υπερασπιστής της Δημοκρατίας. Εάν όμως ο κ. Σκουρλέτης θέλει να αναφερθεί σε ζητήματα Δημοκρατίας ας δει τι έστησε η δική του κυβέρνηση στην δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Αρκετά με το θράσος».

Στην συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης σημειώνοντας ότι οι διαξιφισμοί μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι «θλιβεροί» τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται προ των πυλών ενός τρίτου lockdown.
epirusblog.gr
5 of 5
Κικίλιας σε αντιπολίτευση για συλλαλητήρια: Η Αττική έχει επιβαρυνθεί επιδημιολογικά, δείξτε υπευθυνότητα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7443202013804769714
item