Γιάννενα: Και ψηφιακά τα αιτήματα στις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών Γιάννενα: Και ψηφιακά τα αιτήματα στις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Και ψηφιακά τα αιτήματα στις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών

Στην εποχή της τεχνολογίας μπαίνει σταδιακά και ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς η πανδημία αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Με στόχο λοιπόν τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πολιτών για πρώτη φορά θα παρέχει καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες μέσω της πλατφόρμας e-services. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με την συγκεκριμένη πλατφόρμα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς φυσική παρουσία στις υπηρεσίες να υποβάλλουν ψηφιακά τα αιτήματά τους, να παρακολουθούν την πορεία τους και να παραλαμβάνουν τις απαντήσεις.

Η είσοδος στην πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών και ταυτόχρονα η ταυτοποίηση των πολιτών που αιτούνται και παραλαμβάνουν γίνεται με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και με τη συνεργασία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Απαραίτητοι είναι οι κωδικοί που διαθέτει κάθε πολίτης στο taxisnet.
Οι κωδικοί αυτοί χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή στο σύστημα, χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε επιπλέον εγγραφή του χρήστη ή ενεργοποίηση οποιουδήποτε λογαριασμού.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αιτούνται ηλεκτρονικά και να παραλαμβάνουν, τα παρακάτω:

Α) Βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ
Β) Υποβολή αιτήσεων για την καταβολή τέλους επί ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σταδιακά και στο άμεσο μέλλον πρόκειται να ενσωματωθούν περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες.

Πηγή: proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Και ψηφιακά τα αιτήματα στις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8231207882555067166
Σχόλια
item