Έρευνα: Όσοι πίνουν κρασί και όχι μπύρα είναι πιο υγιείς

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης δείχνει ότι όσοι αγαπούν ένα καλό κρασί είναι σημαντικά πιο υγιείς σε σχέση με τους υπόλοιπους πότες

Το ότι το κρασί είναι η υγιεινότερη επιλογή στα αλκοολούχα είναι ευρέως γνωστό και τα αποτελέσματα των ερευνών που βγαίνουν, όχι μόνο το επιβεβαιώνουν, αλλά ποσοτικοποιούν την ανωτερότητά του.

Πιο συγκεκριμένα όσοι κατανάλωναν ουίσκι ή τζιν εμφάνισαν 25% μεγαλύτερη θνητότητα και 31% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα σε σχέση όσους έπιναν κρασί. 

Πολύ πιο αυξημένη είναι και η πιθανότητα εμφάνισης κίρρωσης του ήπατος με το ποσοστό τις αυξημένης πιθανότητας να ανέρχεται στο 48%.

Ότι δεν είναι σωστό να τρώμε με άδειο στομάχι το ξέραμε, αυτό που μάθαμε από τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Γλασκώβης είναι ότι είναι καλό να τρώμε και όσο πίνουμε.

Όσοι συνδυάζουν το αλκοόλ με το φαγητό τους εμφανίζουν 10% μικρότερη πιθανότητα θανάτου. Εξίσου ενδιαφέρον το εύρημα που αφορά την «πυκνότητα» της κατανάλωσης. 

Όσοι ήπιαν μία συγκεκριμένη ποσότητα αλκοόλ σε πάνω από 4 μέρες εμφάνισαν 9% μειωμένη πιθανότητα θανάτου από όσους ήπιαν την ίδια ποσότητα μέσα σε μόνο 2 μέρες. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας, σε συνδυασμό με όσα ξέραμε ήδη, θα βοηθήσουν τους ειδικούς να δώσουν πιο εξειδικευμένες συμβουλές στους ασθενείς, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Σε ότι αφορά τα γενικά συμπεράσματα της έρευνας οι αναλυτές της έρευνας καταλήγουν σε δύο συμβουλές: περισσότερο κρασί αντί για «σκληρό» αλκοόλ και να «απλώνετε» την κατανάλωση των ποτηριών που πίνετε καθ όλη τη βδομάδα και να μην περιορίζεται σε μία ή δύο μέρες.

epirusblog.gr
5 of 5
Έρευνα: Όσοι πίνουν κρασί και όχι μπύρα είναι πιο υγιείς
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3098780780625636202
item