Πρέβεζα: Τα μυστικά του Υδραγωγείου της Νικόπολης

Ένα πρωτότυπο διαδραστικό παιχνίδι “μύησης” στα μυστικά του Υδραγωγείου της Νικόπολης κάνει προσβάσιμο σε όλους μέσω της ηλεκτρονικής του σελίδας το Μουσείο της Νικόπολης.

“Μαθαίνουμε…παίζοντας. Το Υδραγωγείο της Νικόπολης” είναι ο τίτλος της εφαρμογής που δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους μέσω αγαπημένων παιχνιδιών (όπως παζλ, κρεμάλα, βρες τις διαφορές κλπ) να ανακαλύψουν την ιστορία του Υδραγωγείου που έφερνε νερό από τις πηγές του ποταμού Λούρου στην Αρχαία Νικόπολη. 

Το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Νικόπολης είναι ένα θαυμαστό έργο αρχαίας τεχνολογίας, μια υπερκατασκευή μήκους 50χλμ. Ξεκινάει από το βόρειο άκρο της κοιλάδας του Λούρου, κοντά στο χωριό Αγ. Γεώργιος, βόρεια της Φιλιππιάδας. 

Κατασκευάστηκε μετά την ίδρυση της Νικόπολης από τον Οκταβιανό-Αύγουστο, για να εξασφαλίσει την υδροδότηση της νέας πόλης. Ο αγωγός του υδραγωγείου μήκους 50χλμ. περίπου, μετέφερε πόσιμο νερό από τις πηγές του ποταμού Λούρου στη Νικόπολη. 

Οι Ρωμαίοι αρχιτέκτονες, για να αντιμετωπίσουν την υψομετρική διαφορά (περίπου 80 μέτρων) που υπάρχει ανάμεσα στις πηγές του ποταμού και τη Νικόπολη κατασκεύασαν τον αγωγό με κλίση προς τη θάλασσα.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Τα μυστικά του Υδραγωγείου της Νικόπολης
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6344488221631148559
item