Οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης για το «πλαφόν» στις συγκεντρώσεις – Δεν δέχεται ότι αφορά τη δημόσια υγείας

Νέος πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή την απόφαση για απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, καθώς η αντιπολίτευση δεν δέχεται ότι η απόφαση αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις από χθες 26.01.2021, 06:00 ώρα έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, ενώ για αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν συζήτησης στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Οι επιστήμονες

Ακολούθησαν ωστόσο αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής. Ο κ. Βατόπουλος υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι δεν θυμάται να τέθηκε στην επιτροπή τέτοιο θέμα, ενώ ο κ. Γώγος, μιλώντας στο Open, υποστήριξε ότι συζητήθηκε η πρόταση, αλλά δεν ήταν πρόταση της επιτροπής.

Αν και όλοι όσοι μίλησαν εκ μέρους της επιτροπής τοποθετήθηκαν κατά των διαδηλώσεων σε αυτή τη φάση, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν οξύτατες.

«Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αποδίδει σε δήθεν εισηγήσεις της επιτροπής τη δική της πολιτική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων.

Και για πολλοστή φορά διαψεύδεται, αφού ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η επιτροπή εισηγήθηκε κάτι τέτοιο. 

Η αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα της κυβέρνησης για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις. 

Αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως θέμα δημόσιας υγείας αλλά ως ευκαιρία καταστολής», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, από το βήμα της Βουλής και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιμένει στον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό δρόμο της απαγόρευσης του δικαιώματος των συναθροίσεων μέσω μεταμεσονύχτιων ΦΕΚ χουντικής κοπής. 

Και αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα που αντιδρά στον εκτρωματικό νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Τη στιγμή που ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ικανοποιημένος από την εικόνα στην Ερμού και η κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί για καίρια ζητήματα εν μέσω πανδημίας, επιτρέπουν στους πολίτες μόνο να καταναλώνουν και όχι να διαδηλώνουν, αψηφώντας ακόμα και τις παροτρύνσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Η απαγόρευση για άλλη μια φορά είναι γενική και δεν έχει καμία ειδική αιτιολογία, όπως και καμία πραγματική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων», ανέφερε από την πλευρά του το ΜέΡΑ25.

epirusblog.gr
5 of 5
Οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης για το «πλαφόν» στις συγκεντρώσεις – Δεν δέχεται ότι αφορά τη δημόσια υγείας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3823487654118919506
item