Κεραμέως: Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων – Προτεραιότητά μας η Γ’ Λυκείου

Για το αυριανό άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων, βρεφονηπιακών και όλων των βαθμίδων των ειδικών σχολείων μίλησε η Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι «είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

«Η εκπαιδευτική κοινότητα συνέβαλε καθοριστικά για να έχουμε τόσο καλή τήρηση των μέτρων», είπε η υπουργός Παιδείας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ και υπενθύμισε πως η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω.

Επίσης, η Νίκη Κεραμέως υπενθύμισε όλα ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου:

-Για τον περιορισμό συγχρωτισμού των γονέων, θα ισχύει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρηση μαθητών ανά ομάδες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπως θα ορίσει ο διευθυντής του σχολείου.

-Θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις από τα σχολεία για αυτούς που έχουν πολλά παιδιά.

-Για τη μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.

-Έχει ανοίξει ειδική πλατφόρμα εγγραφής των εκπαιδευτικών για να κάνουν τεστ κορονοϊού.

«Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς», είπε η κα Κεραμέως τονίζοντας ότι εξετάζουν συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία, ενώ για τις υπόλοιπες βαθμίδες πρόσθεσε:

«Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα μας και το θέτουμε μετ' επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται».

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή κάνουν τηλεκπαίδευση όλα τα γυμνάσια και λύκεια.

epirusblog.gr
5 of 5
Κεραμέως: Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων – Προτεραιότητά μας η Γ’ Λυκείου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1938477297525404041
item