Το γνωρίζατε; - Γιατί ο άνδρας γονατίζει όταν κάνει πρόταση γάμου; Το γνωρίζατε; - Γιατί ο άνδρας γονατίζει όταν κάνει πρόταση γάμου; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το γνωρίζατε; - Γιατί ο άνδρας γονατίζει όταν κάνει πρόταση γάμου;

Στις περισσότερες προτάσεις γάμου ο άνδρας γονατίζει, δίνει το δαχτυλίδι, κάνει πρόταση γάμου και η γυναίκα λέει ναι, ενίοτε και όχι...

Πως όμως προέκυψε αυτή η συνήθεια;

Οι πρώτοι που απεικονίζονται να γονατίζουν είναι οι Πέρσες, μπροστά στο βασιλιά τους, που πίστευαν ότι έχει θεική προέλευση. Ο Μέγας Αλέξανδρος όταν ήρθε σε επαφή με το συγκεκριμένο λαό, φαίνεται ότι υιοθέτησε αυτή τη συνήθεια και τη ζητούσε ως ένδειξη σεβασμού.

Το γονάτισμα το βλέπουμε και στη καθολική εκκλησία όταν ο πιστός γονατίζει για να παραλάβουν τη θεία κοινωνία. Στην Αγγλία οι ιππότες γονάτιζαν για να τους δώσει το χρίσμα ο βασιλιάς.

Ως επικρατέστερη εκδοχή για το πως προέκυψε το γονάτισμα στις προτάσεις γάμου είναι η περίοδος των ιπποτών, όπου έτσι έδειχναν τον έρωτα τους προς τις κυρίες της αυλής χωρίς να τις προσβάλλουν, αφού δεν μπορούσαν να τους μιλήσουν λόγω διαφοράς τάξης.

epirusblog.gr
5 of 5
Το γνωρίζατε; - Γιατί ο άνδρας γονατίζει όταν κάνει πρόταση γάμου;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3679674591223849523
Σχόλια
item