Λιβύη: Δημοσιοποιήθηκε η δικαστική απόφαση κατά του τουρκολιβυκού Μνημονίου

Ο τηλεοπτικός σταθμός 218 της Λιβύης, δημοσίευσε την απόφαση του Εφετείου της πόλης Αλ Μπάιντα, στο Β.Α. τμήμα της χώρας, με την οποία κρίνονται άκυρα τα διατάγματα της κυβέρνησης Αλ Σάρατζ για το τουρκολιβυκό Μνημόνιο αλλά και για τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση εκδόθηκε υπέρ της Βουλής των Αντιπροσώπων στην αγωγή που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Σώματος, Ακίλα Αλ Σάλεχ, μαζί με τον πρόεδρο της Αρχής Διοικητικού Ελέγχου και τον Πρωθυπουργό στις 28 Δεκεμβρίου 2020. Μία κίνηση που δεν ήταν γνωστή έως σήμερα.

Στην έκδοση της ετυμηγορίας προήδρευσε ο Σύμβουλος Ανουάρ Αττία, με τη σύνθεση των συμβούλων Χαλέντ Αμπντουλάχ Μπουζίντ και Φαούζια Σουάιντ αλ Χασνούνι.

Η δικαστική απόφαση είναι εναντίον του επικεφαλής του Συμβουλίου Προεδρίας της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, και του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μουχάμαντ Σαγιάλα, οι οποίοι υποχρεούνται να πληρώσουν τα διοικητικά έξοδα, εκτός από την ακύρωση όλων των αποτελεσμάτων αυτής της συμφωνίας, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Έως αυτήν την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από τον πρόεδρο Αλ Σάρατζ.
1
2
3

epirusblog.gr
5 of 5
Λιβύη: Δημοσιοποιήθηκε η δικαστική απόφαση κατά του τουρκολιβυκού Μνημονίου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8932757066649901807
item