Λινού: Θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει η εστίαση, σε εξωτερικούς χώρους

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μίλησε σήμερα η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αθηνά Λινού.

Κάθε άνοιγμα εγκυμονεί κινδύνους και αμφιβολίες υποστήριξε η Αθηνά Λινού, μιλώντας στο MEGA» για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

«Να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Οι ουρές εκτός καταστημάτων, σε απόσταση και με μάσκα, δεν πειράζουν πολύ. Ας ελπίσουμε ότι θα πάμε καλά» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι ανησυχεί για τα πολυκαταστήματα «που δεν έχουν φυσικό αερισμό». 

Στο ερώτημα ποιες άλλες δραστηριότητες θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν, σημείωσε ότι «αν έχουμε περισσότερα μοριακά τεστ θα έχουμε καλύτερη εικόνα και θα μπορούμε να προχωρήσουμε».

Κορωνοϊός και χιονοδρομικά

Η Αθηνά Λινού έκανε λόγο για την εστίαση εξηγώντας ότι η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει, ενώ είπε ότι, σε ενδεχόμενο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού, ακόμα και στα λιφτ.

«Η εστίαση στον εξωτερικό χώρο, με υπαίθριες θερμάστρες, και με πολύ προσοχή στους εργαζομένους, θα μπορούσε να ανοίξει. 

Με συχνά τεστ στους εργαζομένους και μόνο στους εξωτερικούς χώρους» δήλωσε ενώ σε ερώτηση για το ψάρεμα και το κυνήγι, υποστήριξε «κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί απαγορεύτηκαν».

Σε ότι αφορά στην μετακίνηση από νομό σε νομό, εξήγησε ότι αυτό επαφίεται στην επιδημιολογική κατάσταση του κάθε νομού. «Η νόσος είναι τέτοια που δεν είναι ενιαίος ο επιπολασμός της. 

Μπορεί σε κάποιους νομούς για 15-20 ημέρες να υπάρχει τεράστια έξαρση και σε άλλους να πάνε μια χαρά τα πράγματα. 

Δεν έχουμε όμως τόσα πολλά αξιόπιστα τεστ για να μας καθορίζουν που τα πράγματα είναι ασφαλής και που δεν είναι».


epirusblog.gr
5 of 5
Λινού: Θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει η εστίαση, σε εξωτερικούς χώρους
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4096820426029048411
item