Γιατί αλλάζει το χρώμα των δοντιών Η σημασία της καλής στοματικής υγιεινής

Γιατί τα δόντια αλλάζουν χρώμαΜε την εμφάνιση των πρώτων δοντιών των παιδιών μας, πρέπει να αρχίσουμε να ασκούμε καλή στοματική υγιεινή. 

Ο σκοπός αυτής της συνήθειας είναι να αποφευχθεί η περιοδοντική ασθένεια και ο τυχόν μη φυσιολογικός χρωματισμός στο μέλλον.

Δείτε πού οφείλεται συχνά η αλλαγή στο χρώμα των δοντιών…

Τραύμα
Πολλές φορές, τα δόντια αλλάζουν χρώμα ως αποτέλεσμα πτώσεων και προσκρούσεων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μπροστινά δόντια. Γενικά, μπορεί να γίνουν γκρι, καφέ ή σκούρο κίτρινο.

Τρόφιμα και φάρμακα
Μερικά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστικές – όπως αναψυκτικά και καρυκεύματα – ή που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο μπορεί να οδηγήσουν στον αποχρωματισμό των δοντιών. 

Το υπόλειμμα που αφήνουν αυτές οι ουσίες παραμένει στα δόντια για κάποιο χρονικό διάστημα, γεγονός που τους καθιστά δύσκολο να εξαλειφθούν.

Καπνός
Τα τσιγάρα τείνουν να προκαλούν λεκέδες στα δόντια ενός ατόμου. Αυτό οφείλεται στο υψηλό περιεχόμενο νικοτίνης και στον καπνό που εισέρχεται στο στόμα.

Οι καπνιστές προκαλούν σοβαρή βλάβη στα δόντια τους και αυτό υπερβαίνει το χρώμα τους. Το κάπνισμα μειώνει επίσης τη ροή του αίματος προς τα ούλα, γεγονός που τα καθιστά πιο επιρρεπή στις περιοδοντικές παθήσεις. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιατί αλλάζει το χρώμα των δοντιών Η σημασία της καλής στοματικής υγιεινής
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7447769771175471515
item