Γιάννενα: Πρωτοχρονιά μέσα στη λάσπη και στις λακκούβες

Αγανάκτησαν οι περίοικοι στην Καπετάν Χασιώτη για την κατάσταση της δημοτικής οδού

Την τελευταία ημέρα του χρόνου βγήκαν στον, υποτυπώδη όπως έγινε, δρόμο της Καπετάν Χασιώτη, οι περίοικοι, για να διαμαρτυρηθούν έντονα προς τον δήμο Ιωαννιτών και τη ΔΕΥΑΙ, για την απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου, που οδηγεί από τη συνοικία της Δροσιάς – Πεντέλης στην «Άμμο» Μαρμάρων.

Η δημοτική οδός Καπετάν Χασιώτη δεν ήταν σχεδόν ποτέ σε καλή κατάσταση, αλλά με την προσοχή των οδηγών και με κάποιες περιοδικές παρεμβάσεις, η διέλευση από τα Ι.Χ και τους πεζούς, ήταν σε υποφερτό επίπεδο.


Αυτό που έγινε όμως από το καλοκαίρι, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για το δίκτυο αποχέτευσης, δεν έχει προηγούμενο και αποτυπώνεται στην εικόνα που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και όσοι άλλοι τύχει να περάσουν από εκεί. 


Η αποκατάσταση του σκάμματος στο όρυγμα που άνοιξε ο ανάδοχος του έργου για το δίκτυο αποχέτευσης δεν έγινε ποτέ από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΙ, παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων και προς την επιχείρηση και προς τα δήμο Ιωαννιτών.


Ο ανάδοχος του έργου, όπως ανέφεραν οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης και μίλησαν στο ITV, ανταποκρίθηκε στο μέτρο του δυνατού καλύπτοντας κάποιες λακκούβες με τσιμέντο, το οποίο όμως με τις πρώτες βροχοπτώσεις του φθινοπώρου και πλέουν του χειμώνα έχει σχεδόν εξαφανιστεί.


Οι βροχές των τελευταίων ημερών έκαναν ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση όπως εξήγησαν οι περίοικοι, αλλά και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς – Πεντέλης κ. Πέτρου. 


Ο δρόμος είναι αδιάβατος πλέον για τα Ι.Χ οι ιδιοκτήτες των οποίων καλούνται να πληρώσουν τις ζημιές που προκαλούνται, ενώ για να αποφύγουν μεγαλύτερα προβλήματα καθημερινά πλέον, απομακρύνουν πέτρες και χώματα με πέτρες και φτυάρια από τις εισόδους των σπιτιών τους.


«Πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι, η κατάσταση αυτή δεν αντέχεται περισσότερο και απαιτούμε από τον δήμο και τη ΔΕΥΑΙ να ανταποκριθούν στις αυτονόητες και στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στους δημότες της πόλης», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι πολίτες που μίλησαν στην κάμερα του ITV.


Πηγή: anex.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρωτοχρονιά μέσα στη λάσπη και στις λακκούβες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1929525090684910423
item