Θεσπρωτία: Βασιλόπιτες αφιερωμένες στον αγώνα κατά του κορωνοϊού έκοψε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας Θεσπρωτία: Βασιλόπιτες αφιερωμένες στον αγώνα κατά του κορωνοϊού έκοψε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Βασιλόπιτες αφιερωμένες στον αγώνα κατά του κορωνοϊού έκοψε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Τρεις βασιλόπιτες αφιερωμένες στον αγώνα κατά του κορωνοϊού έκοψε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας, μετά τη δοξολογία για το νέο έτος την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου.

Η πρώτη κόπηκε από 91χρονο γέροντα και οι άλλες δύο από παιδάκια του χωριού.   

Το αγαθό της υγείας είναι πλέον περιζήτητο και ο συμβολισμός της κοπής των βασιλοπιτών από παιδιά και γέροντα έχει να κάνει με την ευχή και την προσδοκία  να  είμαστε υγιείς από την παιδική μέχρι τη γεροντική ηλικία.  

Όπως εξήγησε ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος η Εκκλησία  διαρκώς μας υπενθυμίζει τους τρόπους τόσο για μια ευτυχισμένη ζωή, όσο και για την περιφρούρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας μας. 

Και πρόσθεσε: "Δεν αρκεί να μένουμε μόνο στα ωραία ευχολόγια και στον πόθο για υγεία και ευτυχία. Οφείλουμε και να φροντίζουμε να υπάρχουν και σε μας και στους άλλους". 

Ακόμη επεσήμανε ο π. Ηλίας: "Ζούμε σε εποχή ατομισμού. Είμαστε τόσο κοντά ο ένας με τον άλλον, αλλά και τόσο αποξενωμένοι. Τόσο γνώριμοι, αλλά και τόσο άγνωστοι. 

Απογοητευόμαστε από την έλλειψη της αγάπης, αλλά δεν κάνουμε ένα βήμα να πλησιάσουμε τον άλλον, που πονά, δυστυχεί, έχει ανάγκη από  υλικά αγαθά, από ηθική ενίσχυση, από ένα λόγο παρηγοριάς και στηριγμού".  

Και κατέληξε:  "Όχι μόνο στην αρχή του νέου χρόνου, αλλά πάντοτε, να σκεφτόμαστε ότι οι ημέρες τρέχουν και φεύγουν, τα χρόνια περνούν, προχωράμε στο δρόμο της ζωής. Σαν τον ατμό, που εμφανίζεται και γρήγορα εξαφανίζεται, έτσι κυλά ο χρόνος.   

Άραγε τι καλό κάνουμε; Ζούμε στον κόσμο και έχουμε χρέος να είμαστε χρήσιμοι στον κόσμο, ακολουθώντας ταχύ πνευματικό βηματισμό. 

Ας γνωρίσουμε τον εαυτό μας, ας εξετάσουμε την πορεία και τον αγώνα μας, ας εντοπίσουμε τα λάθη μας, ας παραδεχθούμε τις αδυναμίες μας ".   epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Βασιλόπιτες αφιερωμένες στον αγώνα κατά του κορωνοϊού έκοψε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 9103719631344819870
Σχόλια
item