Μαρία Κορινθίου: “Γνωρίζω ποιες γυναίκες έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά ο γνωστός ηθοποιός”

Η Μαρία Κορινθίου ήταν το βράδυ της Τετάρτης,  καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη “Μεσάνυχτα”! Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη ζωή της, τη δύσκολη περίοδο της επιλόχειου κατάθλιψης, για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει δεχτεί, αλλά και πως τις αντιμετώπισε.  

Μίλησε όμως και για ένα πρωτοκλασάτο όνομα στο χώρο του θεάτρου που παρενοχλεί ηθοποιούς, που είναι γνωστό αλλά κανείς δε μιλάει γι΄ αυτό!

Τώρα τελευταία είμαι πολύ ευσυγκίνητη. Από τότε που έχασα τη γιαγιά μου με έχει πιάσει κάτι υπαρξιακό. Σημασία έχουν οι άνθρωποι και έχω γίνει πολύ ευαίσθητη. Με πιάνει το άγχος αν θα προλάβω να μεγαλώσω το παιδί μου, να του δώσω εφόδια, είπε η Μαρία συγκινημένη.

 Ο θάνατος της γιαγιάς μου ήταν ένα χαστούκι και είχα τότε την επιλόχειο κατάθλιψη και ήταν όλα μαζί. Βίωνα το σκοτάδι. Τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα. Ήθελα να ουρλιάξω. Ένιωθα εγκλωβισμένη. Ο Γιάννης ήταν βράχος. 

Πώς έγινε ηθοποιός: Μικρή ήθελα να γίνω κτηνίατρος, μετά αρχαιολόγος και μετά δημοσιογράφος. Αλλά ήταν κάτι που δεν με ολοκλήρωνε. Ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος ήταν ένας σταθμός στη ζωή μου. Μετά ήθελα να γίνω ηθοποιός. Έστειλα το βιογραφικό μου στο Μανούσο το Μανουσάκη και με πήραν για ένα ρόλο. Ήταν το 2004.

Για την κόρη της Ισμήνη: Η Ισμήνη θα παίξει στο “Καφέ της Χαράς”. Την είδε ο Χάρης Ρώμας και τη ρώτησε την ίδια αν θέλει να παίξει. Κάπως έτσι έγινε. Ας κάνει ότι θέλει η καρδιά της. Η Ισμήνη έχει μεγαλώσει μέσα στο θέατρο, θέλω να το σπουδάσει.

Με το Γιάννη είμαστε μαζί 13 χρόνια. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Είμαι αγρίμι δε δίνομαι εύκολα συναισθηματικά.

Για την σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της: Η Ελεονώρα ρώτησε την Μαρία με αφορμή όσα έγραψε ο Φώτης Σεργουλόπουλος για “τον τύπο που παρενοχλεί στο χώρο του θεάτρου” και εκείνη απάντησε: Δεν μου έχει συμβεί. Αλλά έχω ακούσει για ένα πρόσωπο. 

Έχω ακούσει ποιος θα μπορούσε να είναι και γνωρίζω ποιες γυναίκες έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά. Δεν μιλάνε γιατί τώρα δεν φοβούνται για την καριέρα τους, τότε όμως φοβόντουσαν.

Αυτό είναι υπόθεση των γυναικών που το έχουν υποστεί να το πούνε. Οι γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν Και ένα μικρό ποσοστό που χλεύασε την κίνηση της Μπεκατώρου, δεν θα έπρεπε είχε γίνει αυτό.

Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση. Με έχει σώσει η μαγκιά μου. Παρ ότι ήμουν 25 χρονών και  είναι εύκολο ένα κορίτσι σε αυτή την ηλικία να φοβάται, ή να ντρέπεται. Με έχουν πλησιάσει. Μου είπε : “Αν δεν το κάνεις αυτό δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα και έκανα πίσω και είπα αυτό θα το δούμε”. Η καρδούλα μου το ήξερε πως ένιωθα. 

Υπήρξα θύμα και σεξουαλικής επίθεσης και το κοροϊδεύανε! Μίλησα για αυτό το πράγμα και οφείλουμε να λέμε κάποια πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας. 

Και  είδα να το χλευάζουν και να ειρωνεύονται. Είμαι άνθρωπος που δεν ανέχομαι να με χαρακτηρίζει κάποιος που δεν με ξέρει.

epirusblog.gr
5 of 5
Μαρία Κορινθίου: “Γνωρίζω ποιες γυναίκες έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά ο γνωστός ηθοποιός”
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 1215389254161746049
item