Γιάννενα: Τετράδα έργων προτεραιότητα για το λεκανοπέδιο Γιάννενα: Τετράδα έργων προτεραιότητα για το λεκανοπέδιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τετράδα έργων προτεραιότητα για το λεκανοπέδιο

Προωθούνται για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Τρίτσης»

Την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» και τη χρηματοδότηση μέσω αυτού προσδοκά η ΔΕΥΑΙ για τέσσερα τουλάχιστον έργα μείζονος προτεραιότητας για το λεκανοπέδιο.

Το Δ.Σ της ΔΕΥΑΙ λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις ενέκρινε τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό έργων για την επόμενη χρονιά με τον πρόεδρο Άρη Μπατζώκα να κάνει λόγο σε δηλώσεις του για ρεαλιστική προσέγγιση στον προϋπολογισμό με στόχο να μειωθούν στο ελάχιστο οι συνεχείς αναμορφώσεις.

Η ΔΕΥΑΙ είναι όπως είπε από τις ελάχιστες ΔΕΥΑ της χώρας που την περίοδο της πανδημίας δεν απευθύνθηκαν στο κράτος ζητώντας έκτακτη ενίσχυση, αφού παρά τη μείωση της κατανάλωσης το 2020, τα έσοδα της έφτασαν το 95% των εσόδων του 2019.

Τα έργα που προωθεί η ΔΕΥΑΙ στο πρόγραμμα «Τρίτσης» είναι οι επεκτάσεις του δικτύου αποχέτευσης σε Αμφιθέα και Ολυμπιάδα, το αποχετευτικό στην Αγία Μαρίνα, η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Τριτοβάθμιου Βιολογικού και η ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου της Κρύας.

Απάντηση στις διαμαρτυρίες

Ο κ. Μπαρτζώκας αναγνώρισε στο μεταξύ το δίκαιο των διαμαρτυριών των περιοίκων στην οδό Καπετάν Χασιώτη στον οικισμό Δροσιάς – Πεντέλης που έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο δελτίο του ITV.

Μία κατάσταση απερίγραπτη σε ένα δρόμο που πλέον έχει καταστεί αδιάβατος, με τον κ. Μπαρτζώκα να ζητά κατανόηση και υπομονή από τους πολίτες αφού όπως είπε δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κάθετες συνδέσεις του δικτύου αποχέτευσης, απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η αποκατάσταση.

«Κατανοώ απόλυτα τις αντιδράσεις και ζητώ υπομονή μέχρι να τελειώσει το έργο. Το ίδιο ισχύει και στην οδό Καπετάν Κλειδή, όμως είναι μία περίοδος δύσκολη και λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά ελπίζουμε σύντομα να γίνουν οι κάθετες συνδέσεις και να αποκατασταθούν τα προβλήματα», ανέφερε.

 Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τετράδα έργων προτεραιότητα για το λεκανοπέδιο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1421263791249804774
Σχόλια
item