Άρτα: Στις Κινητοποιήσεις Της ΠΟΕΔΗΝ Οι Εργαζόμενοι Στα Κ.Υ Και Στο Νοσοκομείο Άρτας

Σχεδόν ένας χρόνος πανδημίας, σχεδόν ένας χρόνος τα Νοσοκομεία και οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε κατάσταση εξαίρεσης, με τους εργαζόμενους να δίνουν σκληρά την μάχη και να θρηνούν και δικούς τους νεκρούς, μαζί με τις χιλιάδες των συμπολιτών μας, σχεδόν ένας χρόνος και η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αρνείται να ακούσει, αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ, αρνείται να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία, αρνείται να αυξήσει τους προϋπολογισμούς λειτουργίας, αρνείται να κάνει μόνιμες και μαζικές προσλήψεις, αρνείται να ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Υγεία, αρνείται να κάνει επιδημιολογική πολιτική και σχέδιο, αρνείται να δει την πραγματικότητα.

Δεν έχει κάνει ούτε ένα λεπτό διάλλειμα από την εφαρμογή της νεοφιλελευθερης πολιτικής της συνολικά αλλά και στον χώρο της δημόσιας Υγείας. 

Μετρά « τα κύματα» της πανδημίας, μετρά τα θύματα, μετρά το κόστος της εργασίας και συνεχώς μειώνει (φέτος ο προϋπολογισμός για την Υγεία είναι μειωμένος κατά μισό δις ευρώ με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ), συνεχώς δίνει εντέλλεσθε για μετακινήσεις προσωπικού, συνεχώς εντατικοποιεί την εργασία ενώ ταυτόχρονα επιδίδεται ασύστολα σε επικοινωνιακή πολιτική: χειροκροτήματα, επεισόδια συγκίνησης, δηλώσεις «περί ευθύνης γιατρών», fakenews για το πλήθος των ΜΕΘ, για το περίφημο «εμβολιαστικό σχέδιο», για δήθεν προσλήψεις χιλιάδων, για δήθεν «επίταξη» μονάδων του ιδιωτικού τομέα.


Το τελευταίο επεισόδιο έχει να κάνει με το «εμβολιαστικό σχέδιο».Δηλώσεις επί δηλώσεων και στην πράξη αυτό που συμβαίνει είναι η μετατροπή των Νοσοκομείων και σε εμβολιαστικά κέντρα αφού η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει αφεθεί στην μοίρα της: χωρίς προσωπικό, χωρίς κονδύλια, χωρίς υποδομές, χωρίς κανένα σχέδιο. 


Ακόμη και στην κρίσιμη διαδικασία του εμβολιασμού, η κυβέρνηση κινείται με τη λογική «κόστους-οφέλους», με τα ελάχιστα δυνατά για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, με την ίδια «πυξίδα» με την οποία εν μέσω πανδημίας και ενόψει μαζικού εμβολιασμού μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση στην ΠΦΥ κατά σχεδόν 100 εκατομμύρια για το 2021.


Ταυτόχρονα πριν από λίγες μόλις μέρες, η τοποθέτηση του υφυπουργού εργασίας στη Βουλή για το θέμα των ΒΑΕ, έρχεται να πει ξεκάθαρα δύο πράγματα: 

α) ότι η ένταξη στα ΒΑΕ «κοστίζει» οπότε δεν μπορεί να γίνει και 

β) ότι ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει και περιορισμό και διαχωρισμό σε ειδικότητες για πιθανή (;) ένταξη ενώ ο χώρος εργασίας, το Νοσοκομείο, είναι ενιαίος για όλους και όλοι αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους όπως ξεκάθαρα απέδειξε η πανδημία 


Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, που χρόνια πολλά έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ και τις δομές του στην σημερινή κατάσταση, απέναντι σε αυτή την στάση της κυβέρνησης, εμείς οι εργαζόμενοι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον λαό, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα.


Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των ομοσπονδιών του χώρου της Υγείας ( ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ) και προκηρύσσουμε:


1. Την Πέμπτη 28/1/2021, δίωρη στάση εργασίας 10:00 με 12:00 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου στις 10 το πρωί.

2. Την Τετάρτη 3/2/2021, δίωρη στάση εργασίας 10:00 με 12:00 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πολύπαθο Κέντρο Υγείας στο Βουργαρέλι στις 10:30 το πρωί


Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ


ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΊΑΣ 

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

13ο  ΚΑΙ 14ο  ΜΙΣΘΟ, ΜΙΣΘΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΙΝΑΣ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΔΟΜΩΝ


Άρτα,24/1/2021


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Στις Κινητοποιήσεις Της ΠΟΕΔΗΝ Οι Εργαζόμενοι Στα Κ.Υ Και Στο Νοσοκομείο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4012220456195001620
item