Άρτα: Καλό δωράκι για τους παραγωγούς ακτινιδίων που επλήγησαν από χαλάζι Άρτα: Καλό δωράκι για τους παραγωγούς ακτινιδίων που επλήγησαν από χαλάζι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Καλό δωράκι για τους παραγωγούς ακτινιδίων που επλήγησαν από χαλάζι

ΚΑΛΟ δωράκι επιφύλαξε ο ΕΛΓΑ στους παραγωγούς ακτινιδίων Άρτας που είχαν πληγεί από την χαλαζόπτωση 27 και 28 Μαΐου του έτους 2020, το οποίο αποχαιρετούμε.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του, Σωτήρη Χήρα, μάς ανέφερε ότι το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων ανέρχεται σε 846.245 ευρώ και πως στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 22 Δεκεμβρίου καταβλήθηκαν 552.678 ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσό ύψους 300.000 ευρώ περίπου δεν κατανεμήθηκε διότι οι παραγωγοί έχουν εκκρεμότητες με τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον ΕΛΓΑ για το 2020.

Δεν φρόντισαν δηλαδή κατά τον άλφα ή βήτα τρόπο να τις πληρώσουν οπότε, προς το παρόν τουλάχιστον, παραμένουν εκτός αποζημιώσεων. Μπορούν, ωστόσο, να σπεύσουν προς πληρωμή για να πάρουν κι αυτοί τα ποσά που δικαιούνται.

Το συνολικό ποσό αποζημίωσης κατανέμεται σε περίπου 540 παραγωγούς που επλήγησαν από το χαλάζι στα χωριά Αγία Παρασκευή, Ακροποταμιά, Νεοχώρι, Λουτρότοπο, Περάνθη, Παχυκάλαμο, Άρτα (κυρίως Γλυκόριζο) και κάποιες ποσότητες στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Γιορτινός «μποναμάς» που πιάνει τόπο για τους πληγέντες.

Πηγή: taxydromosartas.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Καλό δωράκι για τους παραγωγούς ακτινιδίων που επλήγησαν από χαλάζι
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1722525312554311764
Σχόλια
item