Θεσπρωτία: Κλειστά τα πάντα για μια εβδομάδα και στη Θεσπρωτία... Θεσπρωτία: Κλειστά τα πάντα για μια εβδομάδα και στη Θεσπρωτία... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Κλειστά τα πάντα για μια εβδομάδα και στη Θεσπρωτία...


Από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στις 6:00 το πρωί μέχρι το πρωί στις 6:00 της 11ης Ιανουαρίου μένουμε σπίτι. 

Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά στις 11 Ιανουαρίου στα σχολεία.

Αυστηροποιείται το lockdown για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. «Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται, για την αντιμετώπιση του ιού, καθώς η βελτίωση έρχεται δύσκολα και αργά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως πρέπει τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν με ασφάλεια στα σχολεία.

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

Σταματά το click away, κλείνουν κομμωτήρια και οι εκκλησίες.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο θα ισχύει ξανά από τις 9:00 το βράδυ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11/1.

Συγκεκριμένα όπως είπε, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. 

Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. 

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Στην ουσία ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «προληπτικά μέτρα» με σκοπό την σταδιακή επανέναρξη της οικονομίας από την 11η Ιανουαρίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με σκοπό να περιοριστεί στο απόλυτο η διασπορά, μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, ώστε σε μία εβδομάδα (11 Ιανουαρίου) να υπάρξει η δυνατότητα να ανοίξουν τα σχολεία.

Πηγή: katoci.blogspot.com

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Κλειστά τα πάντα για μια εβδομάδα και στη Θεσπρωτία...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4776280380544576871
Σχόλια
item