8 tips για να κάνεις τη μέρα σου στη δουλειά πιο απλή!

Αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν να κάνεις την καθημερινότητά σου στη δουλειά, λίγο πιο εύκολη!

Κάθε μέρα στη δουλειά είναι και μία καινούρια εμπειρία. Θα σου τύχουν καινούριες καταστάσεις και θα πρέπει να τις αντιμετωπίσεις! Αλλά κάτι το άγχος, κάτι η πίεση, δεν είσαι πάντα στο 100% σου για να καταφέρεις όλα.

Για αυτό σου έχω μερικά εύκολα tips για να μπορέσεις να έχεις κάθε μέρα μία ευχάριστη μέρα στη δουλειά σου!

1. Μην βάζεις στον εαυτό σου να κάνει πολλά

Οι περισσότερες λίστες με πράγματα που έχεις να κάνεις είναι πάρα πολύ μεγάλες. Οπότε και στη δουλειά σου βάλε πράγματα που είναι εύκολο να τελειώσεις μέσα στη μέρα σου. Μη βάζεις πράγματα που είναι πολύ χρονοβόρα και δεν πρόκειται με τίποτα να τα βγάλεις πέρα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

2. Δώσε σε κάθε μέρα ένα θέμα

Είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιεί ο Jack Dorsey, ο ιδρυτής του twitter. Κάθε μέρα ασχολείται με τα πράγματα που έχουν να κάνουν με το θέμα της μέρας. Κι όλα τα άλλα είναι πράγματα που απλά του χαλάνε την αυτοσυγκέντρωση. Έτσι, τα βάζει στις μέρες με το αντίστοιχο θέμα.

3. Ξεκίνα με το πιο δύσκολο πράγμα που έχεις να κάνεις

Ξεκίνα με την κατάσταση, ή τη δουλειά που απαιτεί από εσένα περισσότερο χρόνο και κόπο. Το πρωί είσαι και πιο ξεκούραστος, αλλά έχεις και περισσότερη ενέργεια. Έτσι, θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την κατάσταση αυτή, όσο και να σου πάρει.

4. Σκέψου και τις δυνάμεις σου

Δεν είναι κάθε μέρα που θα είσαι full στην ενέργεια και θα πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Θα υπάρχουν μέρες που δε θα έχεις διάθεση για δουλειά, και άλλες που θα είσαι μέσα στην τρελή χαρά. Άκου τον εαυτό σου και μην τον φορτώνεις με πράγματα που δεν μπορεί να κάνει τη δεδομένη χρονική στιγμή.

5. Αν νιώθεις ότι κάτι δεν μπορείς να το κάνεις άφησέ το

Υπάρχουν μέρες που θα πρέπει να ασχοληθείς με πράγματα που, ίσως, δε ξέρεις πώς να τα κάνεις, ή θέλεις το χρόνο σου για να βρεις πώς θα τα κάνεις. Αν δεν υπάρχει κάποια προθεσμία ή κάποια εξωτερική πίεση, μπορείς να το κάνεις κομμάτι κομμάτι, μέχρι να το καταφέρεις.

6. Μην κάνεις πολλά πράγματα μαζί

Μπορεί να σου φαίνεται ότι κάνεις περισσότερη δουλειά, αλλά στην πραγματικότητα σε καθυστερεί υπερβολικά. Βάλε ένα στόχο, τελείωσε τον και μετά πήγαινε στην επόμενη δουλειά!

7. Άσε κάτι στον εαυτό σου για αύριο

Συνήθως, όταν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις, δε ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Έτσι, άσε κάτι μισοτελειωμένο για να συνεχίσεις από εκεί την επόμενη μέρα.

8. Βγάλε κάτι από τη λίστα σου

Αν βγάζεις κάθε μέρα κάτι από τη λίστα σου με τα πράγματα που έχεις να κάνεις, θα αισθάνεσαι και πιο ολοκληρωμένος και πιο πετυχημένος!

ΠΗΓΗ


epirusblog.gr
5 of 5
8 tips για να κάνεις τη μέρα σου στη δουλειά πιο απλή!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8988000450265600014
item