7 τρόποι για να έλξουμε θετική “μαγική” ενέργεια στη ζωή μας

Ο κόσμος μας δονείται με ενέργεια, με συχνότητες διαφορετικών συναισθημάτων, σκέψεων και ιδεών, με απλά λόγια και με μεγάλες συζητήσεις, με εικόνες και με πολλούς τρόπους επικοινωνίας.

Η πραγματικότητα κάθε ατόμου είναι διαφορετική κι όμως όλοι ζούμε, αναπνέουμε και κυρίως «παίζουμε» με τους ίδιους κανόνες. 

Ωστόσο, κάποιοι από εμάς δυσκολεύονται να συνδεθούν με τις συχνότητες πους μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά για τον εαυτό μας και για τον κόσμο που ζούμε.

Έχουμε δει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναγνωρίσουμε την αρνητική ενέργεια και τρόπους για καθαρίσουμε την αρνητικότητα αλλά είναι εξίσου σημαντικό είναι να βρούμε τρόπους για να γεμίσουμε το «κενό» με θετική ενέργεια και να αλλάξουμε την ζωή μας προς το καλύτερο.

7 τρόποι για να έλξουμε θετική “μαγική” ενέργεια στη ζωή μας

Ας δούμε πως μπορούμε να ελκύσουμε θετική ενέργεια στη ζωή μας και να ζήσουμε μια θετική μαγική ζωή που μπορεί να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε και να εμφανίσουμε τα καλύτερα μέρη του εαυτού μας:

Εστιάστε στο άτομο που θέλετε να γίνετε

Είτε το πιστεύετε είτε όχι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να φέρετε θετική ενέργεια στη ζωή σας είναι να αλλάξετε τον τρέχων τρόπο σκέψης σας. 

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εντοπίσετε τις ιδιότητες του ατόμου που θέλετε να γίνετε και να αρχίσετε να συμπεριφέρεστε έτσι. Πολλές φορές, όλοι εμείς που ζούμε στην ανθρώπινη σφαίρα, κάνουμε σχέδια και έχουμε ιδέες για το μέλλον αλλά ποτέ δεν τις εφαρμόζουμε στο παρόν.

Για παράδειγμα, πάντα ήθελα να γίνω ένα πιο ευγνώμων άτομο γιατί συνειδητοποιώ πως με την έκφραση ευγνωμοσύνης νιώθω μια ενέργεια εκπλήρωσης, μια ευγένεια που με ανεβάζει και με κάνει να αισθανθώ πως έχω αρκετά. 

Και με αυτό το αίσθημα στην καρδιά μου νιώθω ασφαλής. Αλλά πάντα παρατηρώ πως ξεχνώ να το κάνω. 

Οπότε το κόλπο είναι, να εφαρμόσω αυτή την ιδιότητα, να σταματήσω να τεμπελιάζω, να πάρω ένα τετράδιο και να γράψω για ποιο λόγο και για ποιο άτομο νιώθω ευγνωμοσύνη. 

Την στιγμή που θα το κάνετε, ενδυναμώνετε τον εαυτό σας, ελκύετε αυτή την ενέργεια και τότε κάτι συμβαίνει.

Μάθετε να ελκύετε θετική ενέργεια κάθε μέρα

Ας είμαστε ξεκάθαροι, η αλλαγή δεν συμβαίνει εύκολα ή τουλάχιστον είναι διαφορετική για τον καθένα. 

Όπως με μια συνήθεια που χρειαζόμαστε χρόνο για να σταματήσουμε αυτό που κάνουμε λάθος, θέλει σχεδιασμό για να προσθέσουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα την αλλαγή και απαιτεί αποφασιστικότητα για να τη διατηρήσουμε σε καθημερινή βάση.

Για να μην πω πολλά, η αλλαγή δεν είναι για τους τεμπέληδες. Αντιθέτως, απαιτεί δράση αρχίζοντας να προσελκύετε θετική ενέργεια μέσω του διαλογισμού, του οραματισμού, της προσευχής, της συμπεριφοράς και της ψυχολογικής αλλαγής, πιστέψτε με ότι η αλλαγή θα συμβεί, αλλά πρέπει να αξιοποιήσετε κάθε μέρα. 

Με την καθημερινή εφαρμογή, αυτή η αλλαγή θα γίνει εσείς, με τον ίδιο τρόπο που ξεκινάτε μια δίαιτα και γίνεστε πιο αδύνατοι μέρα με τη μέρα. Όλα μπορούν να συμβούν, έχετε και την πόρτα και το κλειδί.

Γίνετε αυτό που θαυμάζετε

Τις περισσότερες φορές βρίσκουμε εύκολο το να θαυμάσουμε ένα άτομο, βλέπουμε σε αυτό ιδιότητες που τις νομίζουμε καταπληκτικές, κι όμως αποτυγχάνουμε να προσδιορίσουμε ποιες είναι οι ιδιότητες που έχουμε και μας κάνουν μοναδικούς, ξεχωριστούς και τόσο εκπληκτικούς! 

Μια απλή άσκηση που μου έμαθε ένας Σαμάνος φίλος είναι να γράψετε σε ένα χαρτί 5-10 ανθρώπους (είτε διάσημους είτε όχι) που θαυμάζετε. Πάρτε το χρόνο σας και σκεφτείτε ποιος θα είναι ο πρώτος. 

Αφού τελειώσετε με την σελίδα, γράψτε σε διαφορετικό χαρτί τους λόγους για τους οποίους τους βρίσκετε τόσο ξεχωριστούς. Διαβάστε φωναχτά τους λόγους για τους οποίους θαυμάζετε αυτούς τους ανθρώπους.

Η ερμηνεία και το μάθημα αυτής της άσκησης είναι πως τις ιδιότητες που θαυμάζετε στους άλλους τις έχετε ήδη μέσα σας. Υπάρχουν πτυχές του εαυτού σας που έχουν παραμεληθεί αλλά μόλις τις δώσετε προσοχή και τις φροντίσετε θα μεγαλώσουν και μαζί τους θα μεγαλώσετε κι εσείς. 

Αυτή είναι η σαμανική άσκηση για την μέρα που υπόσχεται να ανεβάσει την ψυχολογία σας και να σας ενδυναμώσει για να γίνετε αυτό το εκπληκτικό άτομο που θέλετε.

Εξετάστε τη ζωή σας – δεν αξίζει να ζείτε μια ανεξέταστη ζωή

Θέλετε να φέρετε θετικότητα στη ζωή σας; Τότε είναι καιρός να εξετάσετε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας. Όπως περιέγραψα πριν, η ζωή είναι μια καμπύλη μάθησης και είτε το πιστεύετε είτε όχι όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας ή γύρω μας. 

Την στιγμή που θα κατανοήσουμε περισσότερα για τον εαυτό μας, αυτά που κάνουμε σωστά, αυτά που μπορούμε να αλλάξουμε, αυτά που μπορούμε να αφήσουμε, μια αλλαγή συμβαίνει ξανά, απλώς λόγω αυτής της συνειδητοποίησης.

Επιλέγουμε το ποιοι θέλουμε να είμαστε. Η αληθινή ερώτηση είναι το κάνουμε αυτό περισσότερο συνειδητά ή ασυνείδητα;

Κοιτώντας τις ζωές μας, τις όμορφες, τις χαρούμενες, τις αστείες, τις επίπονες και τις μίζερες, μαθαίνουμε από αυτές τις εμπειρίες, αναλύουμε τι συνέβη, τι αποφάσεις και πράξεις κάναμε και τι μας έφερε σε αυτό το σημείο της ζωής μας. 

Σε αυτή τη φάση, κερδίζουμε δύναμη, τη δύναμη του ελέους και της συγχώρεσης, τη δύναμη να αποκτούμε σοφία από τα λάθη μας και την τεράστια δύναμη να δημιουργήσουμε αλλαγές μόνο αναφέροντας μερικές. Όλοι εσείς είστε η δύναμη της Σοφίας, απλώς βρείτε το κουράγιο να την βρείτε στον εαυτό σας.

Αναλάβετε την ευθύνη των υποχρεώσεων σας

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις υποχρεώσεις μας, συμπεριλαμβανομένου και της επιθυμίας μας να ελκύσουμε θετική ενέργεια και αλλαγή, δείχνουμε ωριμότητα. 

Δείχνουμε στον εαυτό μας, στους άλλους, στο Σύμπαν-Κόσμο-Θεό (όπως το ονομάζετε) πως αυτή η επιθυμία για να νιώσετε και να γίνετε καλύτεροι δεν είναι κάτι τυχαίο, αλλά αντιθέτως πως είστε πρόθυμοι να κάνετε ένα ταξίδι, μια μοναδική εμπειρία που συνεπάγεται με λάθη.

Τελικά αναγνωρίζουμε πως ότι και αν περνάμε τώρα είναι επιλογή μας και πως τα οφέλη ξεπερνούν τα εμπόδια και πως η ενέργεια που επενδύουμε είναι για έναν στόχο που αξίζει τον κόπο.

Ζητήστε βοήθεια

Αυτό είναι το πρώτο λάθος που κάνουμε το 99% του καιρού μας. Ποτέ δεν ζητάμε βοήθεια. Αυτό γίνεται είτε επειδή νομίζουμε πως είμαστε μόνοι μας, ότι κανείς δεν είναι πρόθυμος να μας βοηθήσει και να μας ακούσει ή απλώς επειδή πιστεύουμε πως αν αποτύχουμε πρέπει να κατηγορήσουμε μόνο τον εαυτό μας. 

Ένα πράγμα που έμαθα και ακόμα μαθαίνω- με τον δύσκολο τρόπο – είναι πως όλες οι Ανώτερες Πνευματικές Δυνάμεις θέλουν να πετύχουμε. 

Το μόνο άτομο που μπορεί να μας κάνει να αποτύχουμε είναι ο εαυτός μας, και τη στιγμή που φοβόμαστε ή που σκεφτόμαστε αυτή τη πιθανότητα τρέφουμε αυτόν τον φόβο με την ενέργεια μας και τον εκδηλώνουμε.

Οπότε η συμβουλή μου είναι να σταματήσετε να φοβάστε και να έχετε την αυτοπεποίθηση πως το Σύμπαν και όλοι οι Φύλακες σας θέλουν να πετύχετε, να είστε χαρούμενοι και να ολοκληρωθείτε. 

Το δεύτερο μάθημα που έμαθα είναι πως η ανθρώπινη συνείδηση μας, το μυαλό μας δεν μπορεί τον περισσότερο καιρό να αντιληφθεί πράγματα με πολύ πανοραμικό τρόπο. 

Εστιάζουμε στο καθημερινό, σε αυτό που συμβαίνει σήμερα, αποτυγχάνουμε να δούμε την μεγαλύτερη εικόνα και αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να στραφούμε στους Πνευματικούς Οδηγούς μας για βοήθεια.

Πιστέψτε με τα οφέλη είναι πολλά. Πως θα το κάνετε αυτό; Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Η προσευχή και τα μάγια είναι δύο από αυτούς, αλλά αν θέλετε έναν πιο εύκολο, απλώς μιλήστε τους ή γράψτε τους ένα γράμμα. 

Εμπιστευθείτε με θα απαντήσουν. Βασικά, θα βάλουν όλη την ενέργεια τους για να σας βοηθήσουν επειδή συνειδητοποιούν πως η Ευτυχία σας είναι και δική τους, και αυτό πραγματικά είναι Σοφία.

Συνδεθείτε με το περιβάλλον

Το περιβάλλον μας έχει χτιστεί για να είναι αρμονικό, για να ζούμε με ισορροπία και ο Κόσμος χαίρεται να μοιράζεται αυτή την ισορροπία μαζί μας. Πάτε μια βόλτα στη φύση, στο πάρκο, ξαπλώστε δίπλα στην θάλασσα ή δίπλα σε ένα ρεύμα νερού. 

Συνδεθείτε με αυτή την ενέργεια που μας περιβάλλει- Γιατί; Επειδή όλη αυτή η ενέργεια είναι «θετική» ενέργεια που μπορεί να μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε θετικές αλλαγές στη ζωή μας. 

Ζούμε με πολύ άγχος, μερικοί το έκαναν πραγματικότητα. Λοιπόν, όπως ανέφερα και πριν είναι ώρα για αλλαγή. Για να συμβεί, συνδεθείτε με το ποιοι πραγματικά είστε και με την αρμονία του περιβάλλοντος. Μάθετε από αυτή τη σύνδεση και πιστέψτε με, θα συμβούν θαύματα.

Μάγεια Τ. – awakengr.com

epirusblog.gr
5 of 5
7 τρόποι για να έλξουμε θετική “μαγική” ενέργεια στη ζωή μας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6256093590603977508
item