Αυτοί είναι οι 6 έξυπνοι τρόποι για να μη «χαζεύετε» στο κινητό

 

Τα social media σε συνδυασμό με τα νέα smartphones έχουν αλλάξει μια για πάντα την σχέση μας με το τηλέφωνο. Δυστυχώς η εξάρτηση μας από εφαρμογές όπως το facebook ή το instagram μας στερεί παραγωγικό χρόνο και φυσικά πραγματική επαφή.

Διαβάστε παρακάτω 7 απλούς τρόπους με τους οποίους σταδιακά μπορείτε να περιορίσετε τον χρόνο που σπαταλάτε στο κινητό σας:

1.  Μία από τις αποφάσεις που σίγουρα έχει βοηθήσει χιλιάδες άτομα να περιορίσουν τον χρόνο που αφιερώνουν στα social media και παράλληλα στο κινητό τους, είναι οι διάφορες εφαρμογές που μπορείτε να βρείτε δωρεάν στο google play οι οποίες καταγράφουν με ακρίβεια τον χρόνο που ασχολείστε π.χ. με το facebook.

Εφαρμογές όπως το Offtime & το In moment, είναι πολύ πιθανό να σας τονίσουν με στατιστικά τον «εθισμό» σας και με αρκετές επιλογές στο σύστημά τους να σας κάνουν να «κατεβάσετε» κατά πολύ τον μη παραγωγικό χρόνο που βλέπετε να χάνετε καθημερινά…

2. Ένας δεύτερος έξυπνος τρόπος να αφήσετε για λίγο το κινητό στην άκρη, είναι το να δεσμευτείτε με φίλους ή την οικογένεια σας για να γεύματα χωρίς την ενόχληση από κινητά. 

Τι καλύτερο από το να απολαύσετε με πρόσωπα που αγαπάτε μερικές στιγμές χωρίς το κινητό στο χέρι και γενικότερα ειδοποιήσεις και μηνύματα που δεν είναι δα και απόλυτη ανάγκη να δείτε άμεσα…

3. Αν θέλετε να έχετε έναν ποιοτικό ύπνο που θα σας «γεμίσει τις μπαταρίες» για την επόμενη ημέρα μην κάνετε το λάθος να πάρετε ως συνήθως το κινητό μαζί σας στο κρεβάτι. 

Είναι ακριβώς ότι πρέπει να αποφύγετε ώστε ο οργανισμός να γλιτώσει από περισπασμούς και βιντεάκια μέχρι τις 3 που εύκολα θα γλιτώνατε αν αφήνατε την συσκευή π.χ. στο καθιστικό. Όσο για την δικαιολογία της χρήσης του smartphone ξυπνητηριού, ας πάρετε ένα παραδοσιακό ξυπνητήρι που θα κάνει την δουλειά χωρίς να σας κάνει να ξενυχτάτε.

4. Ένα από τα πιο απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε άμεσα για λιγότερα ανοίγματα του facebook, instagram κτλ είναι να αλλάξετε θέση στις εφαρμογές στην οθόνη του κινητού σας.

Αν βάλετε την συντόμευση σε κάποια άλλη μακρινή «περιοχή» του κινητού, θα εντυπωσιαστείτε με το άμεσα αποτέλεσμα. Θα καταλάβετε πόσο δυνατή είναι η συνήθεια να ανοίγουμε τις εφαρμογές χωρίς ουσιαστικά να το σκεφτόμαστε…

5. Τόσο απλό μα όχι κάτι που το κάνουν όλοι! Ένα απλό κουμπάκι που είναι η «σίγαση» των μηνυμάτων μπορεί να κάνει μαγικά στο χρόνο που πιάνετε και ασχολείστε με το κινητό σας. 

Οκ δεν είναι τόσο εύκολο να επιλέξουμε σίγαση σε όλα τα μηνύματα ή να βάλουμε το κινητό στο αθόρυβο αλλά υπάρχουν πολλές συζητήσεις που σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα απαντήσουμε όταν έχουμε πράγματι χρόνο για κάτι τέτοιο, εφόσον βάλουμε σε μια σειρά τις προτεραιότητές μας…

6. Ειδοποιήσεις, αυτή η «ανακάλυψη» των εταιρειών πίσω από τα κινητά και τα social media που είναι φτιαγμένη για να μην μας αφήνει να ξεκολλάμε από την οθόνη και πάντα κάτι να μας τραβάει την προσοχή. 

Όλο και κάτι εμφανίζεται στην οθόνη που χρειάζεται ακόμη μερικά λεπτά από τον χρόνο μας που πρέπει οπωσδήποτε να θεωρούμε πολύτιμο. Τι ποιο απλό λοιπόν από το να «κλείσετε» αυτές τις ειδοποιήσεις αφήνοντας ενεργές μόνο τις απολύτως απαραίτητες;

epirusblog.gr
5 of 5
 
Αυτοί είναι οι 6 έξυπνοι τρόποι για να μη «χαζεύετε» στο κινητό
epirusblog.gr
5 of 5
 
ενδιαφέροντα 8685941206640581420
item