Την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 προανήγγειλε ο Σταϊκούρας Την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 προανήγγειλε ο Σταϊκούρας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 προανήγγειλε ο Σταϊκούρας

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπολογίζοντας σε 400.000 τους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, προανήγγειλε την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6.

Ωστόσο, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, περιμένοντας τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο, για το εάν θα υπάρχουν αλλαγές στους τρεις πρώτους κύκλους του μέτρου, προκειμένου να εξισωθούν με τους επόμενους σε ό,τι αφορά στο ποσό που δεν επιστρέφεται (το 50%).

Ο υπουργός σημείωσε ότι υπήρξε βελτίωση στα έσοδα συγκεκριμένων κλάδων με την αξιοποίηση του click away (αξεσουάρ, καλλυντικά κ.ά.), όπως φαίνεται από τη σύγκριση στοιχείων Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου. 

Ενώ, σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν θα πάρουν πλήρες ενοίκιο, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν τα ποσά για τον Νοέμβριο. Θα επιχειρηθεί, δε, να γίνει η πληρωμή του Δεκεμβρίου εντός του Ιανουαρίου και να ακολουθήσει η αποζημίωση του Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το αφορολόγητο όριο που «χτίζεται» με το πλαστικό χρήμα, ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί, αναμένοντας τα τελικά στοιχεία από την κατανάλωση. Τέλος, άφησε ανοικτό ένα «παράθυρο» για ένα πρόγραμμα «Γέφυρα» σχετικά με τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
epirusblog.gr
5 of 5
Την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 προανήγγειλε ο Σταϊκούρας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4134025827608334272
Σχόλια
item