Αποζημιώσεις ενοικίων: Αναζητούνται 60.000 ιδιοκτήτες πουν δεν έχουν δηλώσει iban

Περίπου 60.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δικαιούνται χρηματική αποζημίωση για τα κουρεμένα ενοίκια του Νοεμβρίου αλλά δεν έχουν δηλώσει το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμούς στο σύστημα TAXISNET αναζητά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να τους καταβάλει την χρηματική αποζημίωση 50% που τους έχει εκκαθαριστεί για τις απώλειες που υπέστησαν στα εισοδήματα τους.

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του open ο υπουργός οικονομικών κύριος Χρήστος Σταϊκούρας σήμερα θα αποσταλούν τα σχετικά e-mail τόσο σε όσους δε δήλωσαν το IBAN τους αλλά και στους ιδιοκτήτες που πρέπει να προβούν σε διορθώσεις των δηλώσεων CONVID προκειμένου να διευκρινιστεί αν και κατά πόσο οι ενοικιαστές τους ήταν όντως δικαιούχοι του κουρέματος στα ενοίκια που ζήτησαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο υπουργείο Oικονομικών γίνονται προσπάθειες για να επισπευστεί ο δεύτερος κύκλος πληρωμών αποζημιώσεων για τα ενοίκια του Νοεμβρίου που σχεδιάζεται να ‘χει γίνει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας και θα αφορά τόσο τους ιδιοκτήτες που δηλώσουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού όσο και εκείνους που θα έχουν προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις στην αίτηση τους.

Σε κάθε περίπτωση, πληρωμές για τα ενοίκια του Νοεμβρίου θα γίνουν και μέσα στο Φεβρουάριο ενώ στόχος είναι στα μέσα του επόμενου μήνα να καταβληθούν και αποζημιώσεις για τα κουρέματα που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο πρώτο γύρο πληρωμών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα καταβλήθηκαν αποζημιώσεις 15,3 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 137.000 ιδιοκτήτες ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις οι δυνητικοί δικαιούχοι προσεγγίζουν τους 200.000.
epirusblog.gr
5 of 5
Αποζημιώσεις ενοικίων: Αναζητούνται 60.000 ιδιοκτήτες πουν δεν έχουν δηλώσει iban
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8713378888312425050
item