Σεργιάνι στα 5 πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας – Ποια κλέβουν τις εντυπώσεις; Σεργιάνι στα 5 πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας – Ποια κλέβουν τις εντυπώσεις; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σεργιάνι στα 5 πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας – Ποια κλέβουν τις εντυπώσεις;

Μια βόλτα στα 5 πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας προσφέρει υπέροχες εικόνες αλλά και τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους, που κλέβουν τις εντυπώσεις!

Ατελείωτη ομορφιά σε μια λίστα με τα 5 πιο γραφικά, πιο όμορφα ορεινά χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας, που είναι πολύ δύσκολο να διαλέξει κανείς το δικό του αγαπημένο, αφού καθένα ξεχωριστά έχει τη δική του γοητεία.

γραφικά χωριά στην Ελλάδα για εκδρομή Κήποι Ζαγόρι

Ποιο από τα Ζαγοροχώρια να πρωτοδιαλέξεις για μια εκδρομή, αφού σε καθένα ξεχωριστά θα βρεις top highlights για ψαγμένους ταξιδιώτες;

Ποιον πηλιορείτικο ορεινό παράδεισο να αφήσεις απέξω; Σε ποιο βουνό της Πελοποννήσου να εστιάσεις και πώς να μην «ξεστρατίσεις» προς τη βόρεια Ελλάδα;

Rodia-Boutique-Hotel, όμορφα γραφικά χωριά στην Ελλάδα

Εμείς διαλέξαμε 5 ορεινά χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας που θεωρούνται τα πιο γραφικά και κάνουμε ένα σεργιάνι σε πέτρινα καλντερίμια και πολύχρωμα σπίτια, ανάμεσα σε πλατάνια και βρύσες με γάργαρα νερά.

Τα 5 πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας

Άγιος Λαυρέντιος, Πήλιο

άγιος λαυρέντιος γραφικό χωριό της Ελλάδας


Το πιο όμορφο και ίσως λιγότερο προβεβλημένο χωριό του Πηλίου είναι χτισμένο μέσα στις αγριοκερασιές και τις καστανιές, το ιδανικό πλαίσιο για τα γοητευτικά αρχοντικά του σπίτια.

Εδώ «φωλιάζει» η αυθεντική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, στα λιθόστρωτα καλντερίμια με τις περίτεχνες βρύσες. 

Το χωριό είναι επίσης γνωστό για τις γιορτές κερασιού και τσίπουρου στις αρχές κάθε καλοκαιριού.

Νυμφαίο, Βίτσι

5 γραφικά χωριά Νυμφαίο Βίτσι
Έχει και η Βόρεια Ελλάδα τις ομορφιές της. Μάλιστα, το Νυμφαίο έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως ένας από τους 10 ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ευρώπης. 

Τα αρχοντικά και τα σοκάκια του αστράφτουν και δείχνουν εξαιρετικά καλοδιατηρημένα, οι διαδρομές περνούν από τοξωτά γεφυράκια και πλατείες και το δάσος ξεκινά σχεδόν μέσα στο χωριό.

Συρράκο, Τζουμέρκα

γραφικό χωριό Συρράκο πέτρινα σπίτια

Ηπειρώτικα αρχοντικά, πέτρα, κρήνες, καλντερίμια όπου περπάτησαν μεγάλοι έλληνες ποιητές, ευεργέτες και αγωνιστές, και θέα στους παραποτάμους του Καλλαρυτικού ποταμού. 

Το Συρράκο είναι ένα πραγματικό διαμάντι στα «παρθένα» Τζουμέρκα.

Βαλτεσινίκο, Μαίναλο

5 γραφικά χωριά στην Ελλάδα Βαλτεσίνικο σπίτια

Από τα πιο ορεινά χωριά της Αρκαδίας, το Βαλτεσινίκο φωλιάζει ανάμεσα σε ελατοδάση στα 1.200 μέτρα υψόμετρο. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένο και απολαμβάνει θέα που κόβει την ανάσα στις αντικρινές κορυφογραμμές. 

Παλιοί πύργοι, ιστορικές μονές, νερόμυλοι, πηγές, λαογραφικά μουσεία και πεζοπορικές διαδρομές θα κρατήσουν απασχολημένους όσους έχουν την τύχη να το επισκεφθούν.

Παλαιός Παντελεήμονας, Όλυμπος

Παλαιός Παντελεήμονας γραφικό χωριό Ελλάδα

Το «στολίδι» του Ολύμπου, στην πιερική πλευρά του, το χωριό του Παλιού Παντελεήμονα ξεχωρίζει για την βυζαντινή του αύρα, τα πέτρινα σπιτάκια, την πλατεία με την εντυπωσιακή εκκλησία που χάρισε το όνομά της στον οικισμό, και την εξαιρετική του θέα προς τη θάλασσα.

Βοβούσα: Το μοναδικό ελληνικό χωριό που χωρίζεται στα δύο από ένα ποτάμι

Βοβούσα, Ζαγόρι

Η Βοβούσα, το πιο απομακρυσμένο χωριό του Ζαγορίου, έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό… Αποτελεί τον μοναδικό οικισμό στην Ελλάδα που χωρίζεται στα δύο από ένα ποτάμι.

Η εικόνα του χωριού που κόβει στα δύο ο Αώος είναι κάτι που αν το δείτε, θα το θυμάστε για πολύ καιρό.

Βοβούσα, Ζαγόρι

Το όνομά της το οφείλει στα ορμητικά νερά του ποταμού Αώου. Προέρχεται μάλλον από τη βοή που προκαλούν καθώς τη διασχίζουν, η οποία «ντύνει» ηχητικά όλες τις δραστηριότητες των κατοίκων της, ενώ το βλάχικο όνομά της είναι «Μπαϊεάσα». about:blank

epirusblog.gr
5 of 5
Σεργιάνι στα 5 πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας – Ποια κλέβουν τις εντυπώσεις;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 279251109872628975
Σχόλια
item