5 tips για να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να διατηρείς υψηλή την αυτοπεποίθηση σου γιατί υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δεν μπορείς να ελέγχεις στη ζωή, τα οποία επηρεάζουν την ιδέα και την εντύπωση που έχεις για τον εαυτό σου.

Εάν όμως ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου προτείνουμε, θα νιώσεις υψηλότερη αυτοεκτίμηση και θα αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να αλλάξεις τη ζωή σου.

Πώς θα το καταφέρεις αυτό:

1. Ψάξε να βρεις και να κατανοήσεις την αιτία ή τις αιτίες που σε οδήγησαν στο να αισθάνεσαι έτσι. Πριν καταλήξεις σε οποιαδήποτε λύση, πρέπει να αναγνωρίσεις το πρόβλημα.

2. Άκου μουσική! Είναι γνωστό ότι η μουσική είχε ανέκαθεν μια απίστευτα ευεργετική ιδιότητα, για αυτό άλλωστε και χρησιμοποιείται για τόσες θεραπευτικές διαδικασίες! Πάντα την έχουμε ανάγκη, πόσο μάλλον όταν είμαστε στα «κάτω» μας.

3. Μη συμβιβάζεσαι άλλο με πράγματα και καταστάσεις που δε σε κάνουν να νιώθεις καλά και ενδεχομένως δεν σου ταιριάζουν κιόλας. Δεν είναι θέμα εγωισμού, αλλά σεβασμού στον εαυτό, τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου.

4. Πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να μιλάς αρνητικά για τον εαυτό σου! Μη σε υποβιβάζεις ο/ι ίδιος/α, ο εαυτός σου σε ακούει να ξέρεις και πως θα σε εκτιμάει, αν δεν τον εκτιμάς;

5. Ξεκίνα να λες «ναι» σε ό,τι σε τρομάζει, γιατί εκεί είναι που βρίσκεται ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού σου. Κάντο για σένα, για να δοκιμάσεις τον εαυτό και τις δυνάμεις σου, για κανέναν άλλον. Οι άλλοι είναι απλοί παρατηρητές.

epirusblog.gr
5 of 5
5 tips για να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1111645109530822449
item