Ποια έργα είναι «ώριμα» για το Ταμείο Ανάκαμψης - 32 δισ. ευρώ θα λάβει η Ελλάδα Ποια έργα είναι «ώριμα» για το Ταμείο Ανάκαμψης - 32 δισ. ευρώ θα λάβει η Ελλάδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ποια έργα είναι «ώριμα» για το Ταμείο Ανάκαμψης - 32 δισ. ευρώ θα λάβει η Ελλάδα

Αλλεπάλληλες είναι οι τηλεδιασκέψεις που γίνονται σε τεχνικό επίπεδο με την Κομισιόν προκειμένου να καθοριστούν τα έργα, οι μεταρρυθμίσεις και οι δράσεις που θα περιληφθούν στο ελληνικό σχέδιο για χρηματοδότησης απο το Ταμείο Ανάκαμψης με πόρους της τάξης των 32 δισ. ευρω.

Βασικός στόχος είναι κάποιες από τις δράσεις να ξεκινήσουν πριν από την εκταμίευση των 5,5 δισ. ευρώ που αναμένονται για φέτος. 

Δηλαδή η χρηματοδότηση τους θα γίνει αρχικά με εθνικούς πόρους, με τα πρώτα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, να αναμένονται στα τέλη της Άνοιξης με αρχές του Καλοκαιριού. 

Να σημειωθεί ότι στον κανονισμό του Ταμείου, προβλέπεται ότι μπορούν να περιληφθούν έργα, προγράμματα και επενδύσεις από τον Φεβρουάριο του 2020.
epirusblog.gr
5 of 5
Ποια έργα είναι «ώριμα» για το Ταμείο Ανάκαμψης - 32 δισ. ευρώ θα λάβει η Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 362227278371002747
Σχόλια
item