Θεσσαλονίκη: Τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω με περισσότερα από 300 κιλά κοκαΐνης

Περισσότερα από 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης κατασχέθηκαν έπειτα από έρευνες της ελληνικής αστυνομίας σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων στη Θεσσαλονίκη.

Το κέρδος υπολογίζεται πως θα έφτανε μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ.

Καθοριστικό πλήγμα στα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών που δρουν σε διεθνές επίπεδο, πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, όταν σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης και Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, απέτρεψαν τη διοχέτευση τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων.

Συγκεκριμέα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, κατασχέθηκαν περισσότερα από 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης και συνελήφθησαν τρία ηγετικά στελέχη πολύ καλά οργανωμένου διεθνούς δικτύου εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. 

Το προσδοκώμενο κέρδος, σε περίπτωση που οι διακινητές κατάφερναν να διοχετεύσουν αυτήν την ποσότητα κοκαΐνης σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων, όπου θα την νόθευαν τριαπλασιάζοντας έτσι την ποσότητά της, άρα και το κέρδος τους, θα έφτανε μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έναν 37χρονο από την Αλβανία, έναν 36χρονο από την Κροατία κι έναν 35χρονο ημεδαπό που γεννήθηκε στην Αλβανία, η δραστηριότητα των οποίων αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας. Προέκυψε μάλιστα ότι ανέλαβαν το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων κοκαΐνης και την περαιτέρω διαχείριση – διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες την Παρασκευή 29-01-2021, σε περιοχή του κέντρου πόλης, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, στο πλαίσιο μεταξύ τους συναλλαγής, όλοι οι προαναφερόμενοι άντρες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο οχήματα και σε διαμέρισμα που διέμενε ένας εξ’ αυτών, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την παράδοση και φύλαξη των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε 260 δέματα,
  • 5.265 ευρώ και συνάλλαγμα, σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • 5 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και
  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σημειώνεται ότι, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και τέταρτου σημαντικού μέλους του κυκλώματος, το οποίο και αναζητείται. Πρόκειται για 32χρονο Αλβανό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω με περισσότερα από 300 κιλά κοκαΐνης
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4696686896342249595
item