Γιάννενα: Φοιτητικοί Σύλλογοι Πανεπιστημίου Ιωαννίνων...Κινητοποίηση στις 21/1 στις 17.30 στην περιφέρεια

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας (όπως προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, δωρεάν rapid test στο πανεπιστήμιο κ.α.)!

Την ίδια στιγμή που μειώνουν τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8%, δίνουν ένα σκασμό λεφτά για τα Rafale και τα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ. 

Οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν μπει καν στο αμφιθέατρο! Θέλουμε να γίνουμε ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! Αντί να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση προτιμά να δώσει 30 εκατ. Ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας! 

Η στόχευση της ίδρυσης αυτού του σώματος είναι η καταστολή της φωνής, της διεκδίκησης και του αγώνα. 

Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τις πειθαρχικές αλλαγές που προβλέπουν μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις ή κινητοποιήσεις στις σχολές! 

Αντιμετωπίζουν φοιτητές, που διεκδικούν τα αυτονόητα για να σπουδάσουν, ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, γιατί αυτό απαιτεί το Πανεπιστήμιο όπου η μόρφωση είναι εμπόρευμα. 

Κάνουμε εξεταστικές χωρίς συγγράμματα, μαθήματα με τηλεκπαίδευση και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας απειλούν και με διαγραφές με το νέο όριο φοίτησης! 

Θέλουν να μπούμε σε ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι χειρότερο από αυτό που αφήσαμε! Η κυβέρνηση δουλεύει για τους επιχειρηματίες στην εκπαίδευση. 

Για χάρη τους αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια ώστε να έχουν λιγότεροι μαθητές πρόσβαση στη δωρεάν Εκπαίδευση και παράλληλα αναγνωρίζει τα ιδιωτικά κολλέγια. 

• Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου ! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών. 

• Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! 

Οι φοιτητές που παλεύουν για μόρφωση , δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες! 

• Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας. 

Καλούμε σε συγκέντρωση, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας , την Πέμπτη 21/01 στις 5.30μ.μ. στην ΠεριφέρειαΤο κάλεσμα υπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Φυσικού, ΒΕΤ, Νηπιαγωγών και Ιστορικού Αρχαιολογικού. Σας επισυνάπτω και την αφίσα.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Φοιτητικοί Σύλλογοι Πανεπιστημίου Ιωαννίνων...Κινητοποίηση στις 21/1 στις 17.30 στην περιφέρεια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 741348154535334784
item