Στις 12 το μεσημέρι ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός

Στις 12:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις θέσεις τους δεν αναμένεται να μετακινηθούν οι Νίκος Δένδιας από το υπουργείο Εξωτερικών, Βασίλης Κικίλιας από το υπουργείο Υγείας, Χρήστος Σταϊκούρας, από το υπουργείο Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κώστας Καραμανλής από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Γιάννης Πλακιωτάκης από το Ναυτιλίας. 

Στη θέση του παραμένει και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα», είπε ο Στέλιος Πέτσας, σε ερώτηση για πιθανό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας πως ο ανασχηματισμός είναι απόφαση και προνόμιο του πρωθυπουργού και συμβαίνει όταν εκείνος το κρίνει σκόπιμο.

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου έχει βρεθεί κατά καιρούς ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ενώ συζητείται έντονα εάν θα παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας η Νίκη Κεραμέως ή θα αναλάβει άλλο υπουργικό πόστο, παραμένοντας έτσι στο κυβερνητικό σχήμα.

Να σημειωθεί πως ο Κωστής Χατζηδάκης ενδέχεται να αναλάβει υπουργός Παιδείας σε περίπτωση μετακίνησης της Νίκης Κεραμέως. Αίνιγμα παραμένει τι θα γίνει και με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, αν δηλαδή θα αλλάξει υπουργείο ή τελικά θα παραμείνει, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση «Ελευθερία» αλλά και με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση και αν θα αξιοποιηθεί κάπου αλλού ή θα παραμείνει στο Εργασίας.

Τα νέα πρόσωπα

Την πόρτα της εξόδου από το υπουργικό σχήμα φαίνεται ότι θα δουν αρκετοί εξωκοινοβουλευτικοί υφυπουργοί, οι οποίοι θα αντικατασταθούν από τη βάση της ΝΔ, από βουλευτές δηλαδή, ιδίως της περιφέρειας, οι οποίοι μπορούν να συμβαδίσουν με τους ρυθμούς του επιτελικού κράτους. 

Παράλληλα πρέπει να τηρηθούν οι ισορροπίες στην γεωγραφική κατανομή, δεδομένου ότι το 2021 θα μπορούσε να είναι εκλογική χρονιά.

Ήδη ακούγονται τα εξής ονόματα: Θοδωρής Ρουσόπουλος, Κώστας Κατσαφάδος, Σπήλιος Λιβανός, Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Στύλιος, Γιάννης Μπούγας, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Οικονόμου, Φίλιππος Φορτώμας και ο Χρήστος Ταραντίλης. 

Στο τραπέζι έχουν πέσει και τα ονόματα της τριάδας των διεθνολόγων, Άγγελου Συρίγου, Δημήτρη Καιρίδη και Τάσου Χατζηβασιλείου.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές θα υπάρξουν και στο επικοινωνιακό επιτελείο με πιθανή μετακίνηση σε υπουργείο (ίσως Οικονομικών) του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

epirusblog.gr
5 of 5
Στις 12 το μεσημέρι ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7055466041472529999
item