10 λόγοι που το πολύ πάθος βλάπτει

Δικό σας είναι και το ελέγχετε.

Πάθος, ένταση, ασταμάτητη όρεξη και αστείρευτη ενέργεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ερωτευμένων. 

Λίγο ο ενθουσιασμός και η χαρά της ανακάλυψης του νέου, λίγο η αλλαγή της σχεσιακής κατάστασης από «ελεύθερος» σε «σχέση», λίγο οι ορμόνες που εκκρίνονται με τον έρωτα, λίγο οι ορμόνες που εκκρίνονται με τα φιλιά και την επαφή, όλα παίζουν το ρόλο τους για να έχετε διάθεση ανεβασμένη στα ύψη και ενέργεια, πολλή ενέργεια που μπορείτε άνετα να χαρίσετε στους γύρω σας, που σας κοιτάζουν με απορία και περιέργεια.

Σε μια σχέση, ωραίος ο ενθουσιασμός, η χαρά, το κέφι, το μπρίο (ειδικά στα σόλο που κάνουμε στο ντους), όμως κάπου λίγο στοπ. Ηρεμία, βαθιές ανάσες και δίνουμε λίγο χώρο και λίγο χρόνο για στιγμές χαλάρωσης με λιγότερο πάθος.

Γιατί ναι ακόμη και αυτό θέλει μέτρο και για να εξηγούμαστε, κοιτάξτε τους παρακάτω λόγους και ψάξτε να βρείτε τα λάθη που προκύπτουν όπως παρασύρεστε από το πάθος το οποίο, να σημειωθεί, δεν είναι ρέμα να σας παρασύρει. Δικό σας είναι και το ελέγχετε.

1. Τα πρωινά πρώτα πάει ο καφές και μετά όλα τα άλλα

Ξυπνάς το πρωί με ενέργεια σαν να σου είχανε συνδέσει στον ύπνο σου φορτιστή ή ακόμη χειρότερα έχεις κοιμηθεί ελάχιστα, αλλά ακόμη και έτσι και πριν καν πιείτε καφέ, αρχίζουν τα μηνύματα αγάπης, πάθους και έρωτα. Δε θέλω να σε ταράξω, όμως αυτό είναι οκ στην αρχή. 

Μετά παίρνουν και πάλι προτεραιότητα οι πρωινές συνήθειες, που για κάποιους είναι σαν ιεροτελεστία. Ειδικά αν ο ένας από τους δύο δεν είναι πρωινός τύπος, γρήγορα θα αρχίσει να αντιδρά. Πρώτα ο καφές λοιπόν και μετά οι αγκαλιές.

2. Το «δεν έχω όρεξη» δεν είναι πάντα δικαιολογία

Η επιθυμία είναι εκεί συνέχεια για φιλιά και αγκαλιές, ή αν είστε μόνοι πρέπει ο χρόνος να είναι αποκλειστικά για παιχνιδάκια αυστηρά για δύο. Είναι χαριτωμένο και πολύ όμορφο να δείχνεις στον άλλον πόσο πολύ τον θέλεις αλλά σοβαρά τώρα, παντού και κάθε λεπτό; Σύντομα θα κουράσει αυτό, θα προκαλέσει αντιδράσεις άρνησης. 

Θα έρθουν τα «δε θέλω τώρα» ή «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» τα οποία εύκολα παρερμηνεύονται ως «δεν υπάρχει πια το πάθος». Η απάντηση όμως είναι ότι απλά εννοεί αυτό που λέει. Το «σε θέλω συνέχεια και παντού» κάποια στιγμή κουράζει και χάνει την ομορφιά του.

3. Μήνυμα στο μήνυμα κάπου κουραστήκαμε

Πολύ όμορφο να δείχνεις μέσα στην ημέρα πόσο σκέφτεσαι τον άλλον και να στο ανταποδίδει. Ένα τρυφερό μήνυμα ή και ένα γεμάτο υπονοούμενα μήνυμα σπάει τη ρουτίνα και είναι κάτι όμορφο. Αλλά μάντεψε τι θα γίνει αν τα μηνύματα τα οποία συνοδεύονται από άπειρα emoji ή αυτοκόλλητα, δε σταματάνε. 

Το πιθανότερο είναι τα μισά να μένουν αναπάντητα, απλά γιατί ο παραλήπτης δεν προλαβαίνει ή ίσως να μην έχει τη διάθεση, ή πολύ πιο απλά δεν έχει τι να γράψει, ξέμεινε πια! Βρε μήπως να το γυρίσουμε ξανά στα sms που χρέωναν με το χαρακτήρα και μετρούσαμε και την τελεία. Ναι, ναι καλή ιδέα ακούγεται. Ή για λίγο πιο απλά, πρόσεχε να δίνεις ουσία και νόημα σε ό,τι κάνεις.

4. «Φωτογράφε άλλη μία τράβα, είχα κλειστά τα μάτια»

Δεν είσαι ο παπαράτσι στη σχέση σας. Μην το παρακάνεις με τις φωτογραφίες. Ξεδίπλωσε το καλλιτεχνικό σου ταλέντο σε instastories που περιλαμβάνουν φαγητά, τοπία, άντε και το πρόσωπό σου. Το ταίρι σου όμως αν δεν το θέλει, άστο ήσυχο. Δεν ήρθε για μοντέλο. Κράτα το φωτογραφημένο στη μνήμη σου. 

Εκεί θα φανεί το αληθινό πάθος. Σε όσα κρατάς μόνο για εσένα. Σίγουρα θα εκτιμήσει παραπάνω όσα προορίζονται για εσάς, παρά για όσα θα μεριμνήσεις να δουν και όλοι σου οι ακόλουθοι. Κράτα τις στιγμές σας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

5. Λέμε όχι στους καβγάδες με ένταση και πάθος

Προσοχή στα ατυχήματα από την υπερβολική ένταση. Οι καυγάδες είναι το αλατοπίπερο της σχέσης. 

Όλοι το ξέρουν αυτό. Και πόσο πιπεράτη δε μοιάζει η σκέψη να μετατρέψετε την ένταση του καυγά, σε ένταση στο κρεβάτι; Αλλά, αν η ένταση ξεφεύγει των ορίων τότε οι πιθανότητες να φύγει ο άλλος τρέχοντας πριν αρχίσεις τις ρίψεις αντικειμένων, είναι μεγάλες.

6. Άλλο κολλημένοι ο ένας με τον άλλον και άλλο ο ένας πάνω στον άλλον

Το «τα πάντα τα κάνουμε μαζί» εκτός από ανούσιο μπορεί να αποδεχθεί και επικίνδυνο για την υγεία. Φαντάσου να κάνετε ντους, να μαγειρεύετε μαζί και να κατεβαίνετε τη σκάλα αγκαλιά. Μοιάζουν χαριτωμένα και όμορφα όταν τα βλέπουμε σε ρομαντικές ταινίες, στη ζωή όμως όλα ανατρέπονται. 

Κίνδυνος γλιστρήματος λόγω λάθος κίνησης, εκδήλωσης πυρκαγιάς ή εγκαύματος από καυτό νερό και τέλος ίσως μετρήσετε, αγκαλιά πάντα, ένα-ένα τα σκαλιά και αντί για βόλτα να καταλήξετε στα επείγοντα. Πόσο δεμένοι θα νιώθετε μετά από μια τέτοια στιγμή;

7. Πάθος αυστηρά εκτός αμαξιού

Ως οδηγοί οφείλουμε εκτός από το να φοράμε ζώνη και κράνος, να κρατάμε το τιμόνι και τα λοιπά εξαρτήματα του αυτοκινήτου ή της μηχανής και όχι το χέρι, πόδι ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος του συνοδηγού μας. 

Τα μάτια μας και η προσοχή μας πρέπει να είναι στο δρόμο. Αν ως συνοδηγός δεν αφήνεις τον οδηγό να λειτουργήσει όπως πρέπει, το πιθανότερο είναι να του αποσπάσεις την προσοχή και να δημιουργήσεις αντί για σκηνή πάθους, σκηνή καβγά ή μοιραίου λάθους.

8. Δεν είναι τάπερ ο άνθρωπός σου να τον βγάζεις για επίδειξη

Ο πολύς ενθουσιασμός παρασύρει και μας κάνει να θέλουμε να μοιραστούμε τη χαρά μας με τον περίγυρό μας. Δε λέμε να μη χαρείτε ούτε να μην το μοιραστείτε. 

Όμως δε φταίει και σε τίποτα κανείς να γίνει αντικείμενο επίδειξης και περιφοράς λες και πρόκειται για καινούργιο κινητό ή αυτοκίνητο. Λογικό να υπάρξει αμηχανία και σίγουρα αυτό κανείς δεν το θέλει.

9. Προσοχή στην αντιγραφή κινηματογραφικών σκηνών

Ωραίο να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεις νέα πράγματα, ακόμη πιο ωραίο το να παίρνεις ιδέες, αλλά προσοχή στο κενό μεταξύ πάθους και γελοιότητας. Μπορεί να οδηγήσει στο απόλυτο ξενέρωμα. 

Οι καυτές πόζες, τα ιδιαίτερα εσώρουχα και τα λάγνα βλέμματα θέλουν προετοιμασία και πρόβες στον καθρέφτη. Δεν είναι άντε το είδαμε, άντε να το κάνουμε. 

Και αν το επιχειρήσεις και δεις τον άνθρωπο απέναντί σου αντί να αρχίσει να λιώνει και να σε φιλάει, να έχει ξεκαρδιστεί στα γέλια, τότε μάλλον κάτι πήγε λάθος. Αλλά να θυμάσαι ότι κάποιος σε είχε προειδοποιήσει.

10. Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Ναι πολύ σωστά. Όμως αν δεν υπάγεστε στην κατηγορία μάστερ σεφ, τότε καλού κακού μην κάνετε και τον άνθρωπό σας πειραματόζωο. Δοκιμάστε τα απλά και κλασικά που σώζουν ζωές και ταιριάζουν σε όλα τα γούστα.

Ωραίες οι νέες συνταγές με τα άγνωστα μέχρι χθες υλικά, αλλά μήπως πριν το δώσεις σε κάποιον να το φάει να το δοκιμάσεις; Και σίγουρα φρόντισε να ενημερωθείς για πιθανές αλλεργίες πριν κατεβάσεις κατσαρόλες, γιατί αλλιώς προβλέπω να αναρτηθεί παντού η φωτογραφία σου με την ένδειξη προσοχή κίνδυνος!

Ωραίο το πάθος, αλλά μην παρασύρεστε σε πράγματα και στιγμές που δε σας ταιριάζουν και δεν τα κατέχετε, για να μην οδηγηθεί η σχέση στο ξενέρωμα ή, ακόμη χειρότερα, στα επείγοντα.
epirusblog.gr
5 of 5
10 λόγοι που το πολύ πάθος βλάπτει
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8372359591150133537
item