Σταϊκούρας - Tα μέτρα στήριξης για την οικονομία έπιασαν τόπο

Μεγάλο πλήγμα υπέστη η ελληνική οικονομία φέτος από τη μείωση του τζίρου από τον τουρισμό, παραδέχθηκε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η ύφεση το τελευταίο 9μηνο ήταν χειρότερη συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχολίασε ο υπουργός. Υπήρξαν όμως και δείκτες που έδωσαν έναν μικρό τόνο αισιοδοξίας, όπως η ιδιωτική κατανάλωση που αυξήθηκε κατά 15%.

«Τα μέτρα στήριξης έπιασαν τόπο», σχολίασε ο υπουργός. Μιλώντας για την έκθεση του ΟΟΣΑ, ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας εμμέσως και στην κριτική της αντιπολίτευση είπε ότι «αν υιοθετήσουμε πλήρως την έκθεση τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε και την εκτίμηση ότι το '22 η ανάπτυξη της Ελλάδας θα είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως με 7%».

Τα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας ήταν περίπου 24 δισ. ευρώ ενώ όπως αποκάλυψε ο υπουργός του χρόνου θα είναι άλλα 7,5 δισ. ευρώ. «Συνολικά 31 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα χρήματα θα εισέλθουν στη χώρα τα επόμενα έτη από το Ταμείο Ανάκαμψης», είπε χαρακτηριστικά.

Μένοντας στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι οι εισροές από εκεί θα ξεκινήσουν τους πρώτους έξι μήνες του 2021. 

Σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου, η εκτίμηση είναι ότι η Ελλάδα, θα λάβει το υψηλότερο ποσό προκαταβολής που θα υπερβαίνει το 1% του ΑΕΠ, «προσδοκόμενο είναι να πάρουμε 5,5 δις ευρώ». 

Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός, υπάρχει ένα σχέδιο χρηματοδότησης συνδυαστικό όπου στηρίζεται και η κοινωνία και η βιώσιμη ανάπτυξη. 

Ήδη έχουν αναδείξει επενδύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα την απολιγνητοποίηση της χώρας μας.

Μιλώντας για την πανδημία και τα μέτρα στήριξης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους εργαζόμενους με βάση τα οικονομικά δεδομένα του κράτους. «Για όσο χρειαστεί και το 21 η ελληνική κυβέρνηση θα είναι κοντά στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Υπογράμμισε επίσης, πως από τα χρήματα θα στηριχθεί τόσο το Σύστημα Υγείας όσο και η ρευστότητα στην οικονομία.
epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας - Tα μέτρα στήριξης για την οικονομία έπιασαν τόπο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3333865688097488552
item