Καταγράφηκε η πρώτη σοβαρή παρενέργεια από το εμβόλιο της Moderna – Σε γιατρό με ιστορικό αλλεργιών

Tο πρώτο περιστατικό σοβαρής αλλεργίας στο εμβόλιο της εταιρείας Moderna καταγράφηκε στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους New York Times, γιατρός στη Βοστώνη υπέστη οξεία αλλεργική αντίδραση αφού έλαβε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Ο γηριατρικός ογκολόγος Hossein Sadrzadeh,  σύμφωνα με το δημοσίευμα των NΥΤ, παρουσίασε την αντίδραση σχεδόν αμέσως μόλις εμβολιάστηκε την Πέμπτη. Ο Dr. Sadrzadeh, ο οποίος είναι αλλεργικός στα θαλασσινά, παρουσίασε ζάλη, ταχυπαλμία και μούδιασμα στη γλώσσα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο περιστατικό σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης με το εμβόλιο της Moderna. 

Το εν λόγω εμβόλιο είναι το δεύτερο που αδειοδοτήθηκε κατά της λοίμωξης που προκαλεί ο κορονοϊός και βρίσκεται στην πρώτη εβδομάδα της ευρείας διάθεσής του.

Όπως αναφέρει το Reuters, μετά τον εμβολιασμό του ο Dr. Sadrzadeh αντιλήφθηκε ότι έπεφτε σε αλλεργικό σοκ και μόνος του έκανε μια ένεση επινεφρίνης. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ιατρικού Κέντρου της Βοστόνης, o γηριατρικός ογκολόγος στη συνέχεια εισήχθη για νοσηλεία, ενώ αργότερα έλαβε εξιτήριο και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

 Αξιωματούχος του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε ότι παράλληλα εξετάζονται πέντε περιστατικά που αφορούν οξείες αλλεργικές αντιδράσεις ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer.

Σημειώνεται ότι τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από τις Pfizer-BioNTech και Moderna είναι τα μόνα που έχουν εγκριθεί για επείγουσα χρήση μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, με τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να βρίσκονται στην πρώτη σειρά προτεραιότητας για εμβολιασμό.


epirusblog.gr
5 of 5
Καταγράφηκε η πρώτη σοβαρή παρενέργεια από το εμβόλιο της Moderna – Σε γιατρό με ιστορικό αλλεργιών
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1219873275985418533
item