Το δις εξαμαρτείν της Ρίτα Όρα για το lockdown

Προφανώς η Ρίτα Όρα δεν γνωρίζει την αρχαιοελληνική παροιμία «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Γιατί, αν την γνώριζε, ίσως να είχε αποφύγει έναν, ακόμη δριμύτερο, δεύτερο γύρο κριτικής σχετικά με τις πράξεις και τις παραλείψεις της όσον αφορά στο lockdown.

Η 30χρονη ποπ σταρ ζήτησε για δεύτερη φορά συγγνώμη, μέσα σε λίγα 24ωρα, για μια ακόμη παραβίαση εκ μέρους της των περιορισμών μετακίνησης περί Covid-19 του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού απέφυγε να μπει σε καραντίνα μετά από ένα προ ημερών  ταξίδι της στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το BBC, η αλβανικής καταγωγής καλλιτέχνιδα πέταξε αεροπορικώς στην Αίγυπτο για μια συναυλία στις 21 Νοεμβρίου.

Κατά την επιστροφή της την επόμενη μέρα θα έπρεπε να είχε απομονωθεί για δύο εβδομάδες.

Αντ 'αυτού, έκανε ένα πάρτι για τα γενέθλιά της στο Λονδίνο, για το οποίο δέχτηκε έντονη κριτική και γι' αυτό ζήτησε συγγνώμη.

Ωστόσο, πλέον, η Ορα αναγκάστηκε να προβεί, εκ νέου, σε απολογητική δήλωση λόγω της αδυναμίας της να τεθεί σε ηθελημένη καραντίνα.

«Πρόσφατα πέταξα στην Αίγυπτο για να παίξω σε μια εταιρική εκδήλωση για μια ιδιωτική εταιρεία. Ακολούθησα το πρωτόκολλο και παρουσίασα αρνητικά τεστ Covid κατά την είσοδό μου στη χώρα, όπως απαιτείται από τις αιγυπτιακές αρχές», είπε η Ορα, προσθέτοντας:

«Μετά την επιστροφή μου στη Βρετανία, θα έπρεπε να ακολουθήσω τις κυβερνητικές συμβουλές και να αυτοαπομονωθώ για 14 ημέρες. Δεν ακολούθησα τις οδηγίες και γι' αυτό ζητώ συγνώμη ξανά».

«Δεν χρειαζόταν να νιώσω τόση ενοχή και ντροπή για το λάθος μου. Γι' αυτό σας συνιστώ να συνεχίσετε να ακούτε τις κυβερνητικές συμβουλές και τις οδηγίες των ηρώων του NHS [σ.σ: το βρετανικό ΕΣΥ] και να λάβετε όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις», κατέληξε η Ορα.

To έτερο faux pas της Ορα

Νωρίτερα, η Όρα μέσω Instagram, κοινοποίησε την έτερη συγγνώμη της αλλά και την δική της εκδοχή σχετικά με το πάρτι που διοργάνωσε για τα 30ά γενέθλιά της στο εστιατόριο Casa Cruz στο Νότινγκ Χιλ στο Λονδίνο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Η ίδια έγραψε στο Instagram:

«Παρευρέθηκα σε μια μικρή συγκέντρωση με μερικούς φίλους για να γιορτάσω τα 30ά γενέθλιά μου. Ήταν μια απόφαση παρορμητική που πάρθηκε με την εσφαλμένη άποψη ότι βγαίνουμε από το lockdown και ότι δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα. 

Λυπάμαι ειλικρινά που παραβίασα τους κανόνες και καταλαβαίνω ότι αυτό έθεσε τους ανθρώπους σε κίνδυνο. Ήταν ένα σοβαρό και αδικαιολόγητο σφάλμα κρίσης.

Δεδομένων των περιορισμών, συνειδητοποιώ πόσο ανεύθυνες ήταν αυτές οι ενέργειες και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. 

Νιώθω ιδιαίτερα ντροπιασμένη γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πόσο σκληρά οι άνθρωποι έχουν εργαστεί για να καταπολεμήσουν αυτήν την τρομερή ασθένεια και γνωρίζοντας πλήρως τις θυσίες που έχουν κάνει άνθρωποι και επιχειρήσεις για να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε ασφαλείς. 

Παρόλο που αυτό δεν θα το κάνει σωστό, εγώ θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Mirror, η τραγουδίστρια πλήρωσε εθελοντικά πρόστιμο 10.000 βρετανικών λιρών, μετά από συνεννόησή της με τους αστυνομικούς αξιωματούχους.


epirusblog.gr
5 of 5
Το δις εξαμαρτείν της Ρίτα Όρα για το lockdown
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 4210946935712268683
item