Απίστευτος Μαυραγάνης: «Το εμβόλιο θα αλλοιώσει το ανθρώπινο DNA» -«Αυτά που λέτε είναι αρλούμπες» του απάντησε ο Θ. Βασιλακόπουλος

Σε απίστευτους ισχυρισμούς ότι δήθεν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα αλλοιώσει το DNA του ανθρώπινου οργανισμού, προέβη ο πρώην υπουργός Νίκος Μαυραγάνης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του Mega, ο πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι το εμβόλιο θα επηρεάσει το DNA του ανθρώπινου οργανισμού.

«Η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική πολιτεία, μπορεί αύριο να ψηφίσει με δύο διατάξεις ότι δεν θα υπάρχει συνδυασμός εμβολίου με μηχανισμό αποθήκευσης μέσα στον άνθρωπο ή γενετική τροποποίηση του γενετικού κώδικα του ανθρώπου» ισχυρίστηκε ο Νίκος Μαυραγάνης.

Στο σημείο εκείνο επενέβη ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει ότι όσα ισχυρίζεται ο κ. Μαυραγάνης δεν έχουν καμία επιστημονική βάση λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση το dna με το RNA που είναι το εμβόλιο. 

«Αυτά που λέτε δεν έχουν επιστημονική βάση και είναι επιεικώς αρλούμπες. Δεν μπορείτε να λέτε αρλούμπες στην τηλεόραση. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι άνθρωποι σαν και εσάς έχουν θητεύσει σε υπουργικούς θώκους».

«Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση. Αυτό που είπατε σαν πρόταση λέει ότι μπορεί το εμβόλιο που θα γίνει να τροποποιήσει το γενετικό υλικό του ανθρώπου. Το εμβόλιο που θα γίνει είναι εμβόλιο RNA. Το γενετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. 

Ο άνθρωπος έχει ένζυμα που μετατρέπουν το DNA σε RNA, ποτέ το αντίστροφο. Δεν γίνεται αυτό που λέτε», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Μαυραγάνης: Δεν θα το κάνω, δεν το εμπιστεύομαι

«Η Πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της. Την διοικητικώς οφειλόμενη ενέργεια πρέπει να κάνει. Ο ΠΟΥ δεν έχει καμία ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες. 

Εγώ αυτό που λέω είναι να κάνει το εμβόλιο όποιος επιθυμεί. Εγώ δεν θα το κάνω το εμβόλιο γιατί δεν το εμπιστεύομαι», τόνισε ο πρώην υφυπουργός στον Αlpha σήμερα, επανερχόμενος στο ζήτημα.


epirusblog.gr
5 of 5
Απίστευτος Μαυραγάνης: «Το εμβόλιο θα αλλοιώσει το ανθρώπινο DNA» -«Αυτά που λέτε είναι αρλούμπες» του απάντησε ο Θ. Βασιλακόπουλος
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4183683812841433323
item