Γιάννενα: Με αρκετά προβλήματα η έναρξη του «click away» Γιάννενα: Με αρκετά προβλήματα η έναρξη του «click away» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Με αρκετά προβλήματα η έναρξη του «click away»

Να ανοίξουν, άμεσα, τα μικρά καταστήματα στο λιανεμπόριο, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

Το άμεσο άνοιγμα των μικρών καταστημάτων στο λιανεμπόριο, ζητά, μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται αρχικά πως η «κυβέρνηση με την απόφαση της για συνέχιση της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων, μέχρι τις 7 Γενάρη, σφίγγει επικίνδυνα τον κλοιό στην συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων. 

Παράλληλα η απόφαση για πωλήσεις με τη μέθοδο του «click away», επιβεβαιώνει πως ο εμπαιγμός απέναντι στους μικρούς έμπορους δεν έχει πάτο, αφού ουσιαστικά εξυπηρετεί τις μεγάλες αλυσίδες του εμπορίου να διοχετεύσουν, με αυτόν τον τρόπο, τις υπέρογκες ηλεκτρονικές πωλήσεις τους τώρα που οι μεταφορικές έχουν φρακάρει».

Στη συνέχεια στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ο Εμπορικός σύλλογος επισημαίνει ότι τα απανωτά lockdown δεν μπορεί να είναι το φάρμακο διά πάσαν νόσο, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση, που έχει και την αποκλειστική ευθύνη, το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν πήρε κανένα μέτρο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. 

Δεν μπορεί τώρα να μας κουνάει το δάκτυλο και να κλίνει την "ατομική ευθύνη" σε όλες τις πτώσεις. Ενώ, ταυτόχρονα, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό οικονομικό μέτρο για τους μικρούς α/α εμπόρους, που έχουν φτάσει σε αυτή τη δεινή κατάσταση».

Καταλήγοντας, ο Εμπορικός Σύλλογος, καταθέτει μια σειρά από αιτήματα, μεταξύ των οποίων και το άμεσο άνοιγμα των μικρών καταστημάτων στο λιανεμπόριο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως είχε κάνει η κυβέρνηση και στην πρώτη καραντίνα.

Το… click away

Εν τω μεταξύ, με αρκετά προβλήματα επαναλειτούργησε χθες και στα Γιάννενα το λιανεμπόριο μέσω της υπηρεσίας «click away», δηλαδή της παραλαβής από το κατάστημα.

Καταστηματάρχες και πελάτες ήταν μουδιασμένοι…. και αμήχανοι. Ελάχιστα μαγαζιά είναι εκείνα που έχουν ανοίξει και έχουν βγάλει την ταμειακή μηχανή και το POS στο πεζοδρόμιο.

Όπως ανέφεραν μιλώντας στην κάμερα του Ioannina TV, έχουν κάποιες παραγγελίες παραλαβής, ενώ κάποιοι άλλοι καταστηματάρχες περιμένουν να χτυπήσει το τηλέφωνό τους για να ξεκινήσουν να εξυπηρετούν κόσμο μέσω τηλεφώνου. 

Οι καταστηματάρχες και οι πελάτες αντίστοιχα αντιμετώπισαν δυσκολίες. Αρκετοί καταστηματάρχες δεν είχαν σήμα στα POS ή έπρεπε να κάνουν διάφορες πατέντες, για να φτάνουν τα μηχανήματα πληρωμής έξω από το κατάστημα

Κάποιοι, δε, έβγαλαν ακόμα και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να έχουν κοντά τους όλα τα απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Πέρα, φυσικά, από τα όποια τεχνικά προβλήματα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων πρέπει να φροντίζουν να παρέχουν αντισηπτικό στους πελάτες τους, να τηρούνται οι αποστάσεις και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Η εξυπηρέτηση μοιάζει πολλές φορές με μαραθώνιο ειδικά όταν πρόκειται για πολλά διαφορετικά είδη

Τα κομμωτήρια

Τέλος, από χθες «φωτιά» πήραν τα ψαλίδια και τα πιστολάκια μαλλιών και στα κομμωτήρια των Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση του ανοίγματος των κομμωτηρίων - κουρείων έκανε εκατοντάδες πολίτες, κυρίως γυναίκες, να αναζητήσουν ένα ραντεβού. Πολλοί μάλιστα κλείνουν ραντεβού και για τις γιορτές παρά την απαγόρευση που έχει ήδη προ ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Οι κομμωτές και οι κομμώτριες δηλώνουν ικανοποίηση για την επανεκκίνηση των καταστημάτων τους και ζητούν υπομονή και κατανόηση από τους πολίτες που θα πρέπει να τηρούν τα πρωτόκολλα και να σέβονται τα ραντεβού που ορίζονται.

Πηγή: anex.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με αρκετά προβλήματα η έναρξη του «click away»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8536682342815863696
Σχόλια
item