Με click away θα αγοράζουν και οι επαγγελματίες, πλην των τεχνιτών Με click away θα αγοράζουν και οι επαγγελματίες, πλην των τεχνιτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Με click away θα αγοράζουν και οι επαγγελματίες, πλην των τεχνιτών

Φρένο στις πωλήσεις καταστημάτων προς επαγγελματίες που δεν έχουν σχέση με τεχνικές εργασίες και την οικοδομή αναμένεται να βάλει το υπ. Ανάπτυξης όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Αδ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός έκανε λόγο για φαινόμενα καταστρατήγησης του μέτρου που είχε λάβει η κυβέρνηση να επιτρέψει τις πωλήσεις χονδρικής σημειώνοντας ότι δημιουργήθηκε μία τάση «απαράδεκτη», έξω απ’ το πνεύμα της ρύθμισης που καταστρατηγεί κάθε έννοια θεμιτού ανταγωνισμού.

«Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός», σημείωσε. Σημειώνεται πως απ’ το περασμένο Σάββατο η μία μετά την άλλη μεγάλες αλυσίδες λιανικής που διέθεταν όμως και ΚΑΔ χονδρικής έσπευσαν να ανοίξουν καταστήματα προκειμένου να πωλούν προϊόντα προς επαγγελματίες, όπως εξάλλου όριζε η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση. Μεταξύ αυτών η Πλαίσιο, η Κωτσόβολος, η Public Media Markt.

Το γεγονός προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ΕΣΕΕ καταγγέλλοντας ότι ανοίγει παράθυρο λιανικής πώλησης καθώς καθένας με επαγγελματική ιδιότητα μπορούσε να αγοράσει οτιδήποτε απ’ τις συγκεκριμένες αλυσίδες.

Σήμερα ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η ρύθμιση για το χονδρεμπόριο θα αφορά πλέον ρητά τις τεχνικές εργασίες σε οικοδομές. «Όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες θα χρησιμοποιούν τη διαδικασία του click away», είπε.

epirusblog.gr
5 of 5
Με click away θα αγοράζουν και οι επαγγελματίες, πλην των τεχνιτών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 710985532659657254
Σχόλια
item