Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στη Δυτική Αττική: Ο «Αρκούδος», η «Αλανιάρα», η «Αλήτισσα» και οι BMW [εικόνες]

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και κυρίως στους δήμους Αχαρνών και Φυλής (Άνω Λιόσια και Ζεφύρι) προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων.

Από την έρευνα πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση και ταυτοποιήθηκε ο ρόλος εκάστου των μελών του κυκλώματος.

Ειδικότερα:

το ηγετικό μέλος ήταν υπεύθυνο για την εύρεση των ναρκωτικών και την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών, προκειμένου οι ποσότητες ηρωίνης να νοθευτούν, να αποθηκευτούν και ακολούθως να διακινηθούν από τα υπόλοιπα μέλη της οργανώσεως σε διάφορους διακινητές και χρήστες ναρκωτικών,

δύο άλλα μέλη της οργάνωσης ήταν υπεύθυνα για την νόθευση της ηρωίνης, την καθοδήγηση των υπολοίπων στην ιεραρχία μελών, προκειμένου οι ποσότητες αυτές να αποθηκευτούν και να διακινηθούν περαιτέρω,

άλλο μέλος δρούσε ως υπεύθυνος για την ασφαλή μεταφορά και τη διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών με επιβατικά οχήματα, εκ των οποίων ένα διέθετε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ναρκωτικών και για την εύρεση κατάλληλων χώρων απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζες), και πέντε ακόμα μέλη ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση των ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνηση τους σε διάφορους χρήστες ναρκωτικών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής κυρίως των Δήμων Αχαρνών και Φυλής (Άνω Λιόσια και Ζεφύρι).

Τα μέλη της οργάνωσης έκαναν… πλούσια ζωή

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έκαναν πλούσια ζωή και κυκλοφορούσαν με ακριβά ρούχα και αυτοκίνητα, όπως δύο BMW Μ3 και Μ5 των 300 και 500 αλόγων. 

Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν προσωνύμια όπως «Αρκούδος», «Αράπης», «Αλήτισσα», «Αλανιάρα», και «Ντάνος». Κωδικές ονομασίες φαίνεται να χρησιμοποιούσαν και για τα ναρκωτικά που διακινούσαν, όπως για παράδειγμα «καθαρό», «ψωμί» και «σκέτο».


Όπως προκύπτει σχετικά με τον τρόπο δράσης τους, για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν κυρίως γυναίκες από τις οποίες η καθεμία είχε τετράδιο με τις αγοραπωλησίες και τα κέρδη, ενώ και η σπείρα διατηρούσε τετράδια με έσοδα -έξοδα και οφειλές πελατών από την πώληση των ναρκωτικών, το ύψος των οποίων υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.


Τα ευρήματα

Η σύλληψη 8 μελών της εγκληματικής οργάνωσης και δύο ακόμα ατόμων έγινε το μεσημέρι της 1ης Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή ομάδων της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(263) γραμμ. ηρωίνης, (4,8) γραμμ. κοκαΐνης, (8) γραμμ. κάνναβης και (27) φαρμακευτικά δισκία,

πιστόλι με (2) γεμιστήρες και (62) φυσίγγια,

(5) οχήματα,

19.625 ευρώ,

(12) κινητά τηλέφωνα,

(2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων και καμερών.Συνεργός και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είναι και έτερος ημεδαπός, προσωρινά κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης, ο οποίος συνελήφθη ομοίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών την 26/11/2020, για κατοχή προς περαιτέρω διάθεση, ποσότητας ηρωίνης βάρους (240) γραμμαρίων.


epirusblog.gr
5 of 5
Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στη Δυτική Αττική: Ο «Αρκούδος», η «Αλανιάρα», η «Αλήτισσα» και οι BMW [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 375181098800586587
item