Γιάννενα: Προσθέτει πλεονεκτήματα η… «Διώνη» Γιάννενα: Προσθέτει πλεονεκτήματα η… «Διώνη» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Προσθέτει πλεονεκτήματα η… «Διώνη»

Ένας υπερυπολογιστής αναμένεται

Πολλαπλά θα είναι τα οφέλη από την λειτουργία του υπερυπολογιστή, με το ακρωνύμιο «ΔΙΩΝΗ» που πρόκειται να αποκτήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιφερειακής Αριστείας» με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ.

Τα πρώτα αναφέρονται προφανώς στην ενίσχυση του ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου του Πανεπιστημίου, όμως δε μένουν εκεί, αφού κοινωνοί και εν δυνάμει χρήστες της νέας πανίσχυρης υπολογιστικής δομής επεξεργασίας δεδομένων, μπορούν να είναι οι φορείς και οι επιχειρήσεις της περιοχής.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο ακόμη, η ΔΙΩΝΗ θα αποτελέσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα για τους νέους επιστήμονες και δη τους μεταδιδακτορικούς ερευνητές, που όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρύτανης Στ. Νικολόπουλος, θα μπορούν να συνεχίσουν την έρευνά τους από την περιοχή, ενώ θα δημιουργηθούν και οι προϋποθέσεις ακόμη και για την επιστροφή επιστημόνων, που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα οφέλη και τις προοπτικές που θα δημιουργήσει το νέο υπολογιστικό σύστημα, που εγκρίθηκε με μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στη διαδικασία της αξιολόγησης των προτεινόμενων δράσεων και έργων.

Εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το σύνολο των συναδέλφων που υποστήριξαν την επιτυχή ένταξη της δομής αυτής στο Πανεπιστήμιο, με ιδιαίτερη αναφορά στον αντιπρύτανη Σπ. Γεωργάτο, που είχε την ιδέα για την υποβολή των ιδρυματικών προτάσεων του Πανεπιστημίου, στην «Περιφερειακή Αριστεία».

Νέες πιστοποιήσεις τμημάτων

Με την ιδιότητα του προέδρου της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου ο κ. Νικολόπουλος ανακοίνωσε, ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και η πιστοποίηση του Τμήματος Φιλολογίας και ακολουθεί το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, με στόχο στα τέλη Απριλίου, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το σύνολο των Τμημάτων και των προγραμμάτων σπουδών τους.

«Αυτό θα σημαίνει, ότι οι φοιτητές θα έχουν στην κατοχή τους ένα ενισχυμένο πτυχίο και εφόσον ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε κάποιο ίδρυμα του εξωτερικού θα έχουν το πλεονέκτημα να διαθέτουν ένα πτυχίο από Τμήμα, αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο για το πρόγραμμα σπουδών του και το εκπαιδευτικό του έργο», ανέφερε.

 Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Προσθέτει πλεονεκτήματα η… «Διώνη»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8333268249483582069
Σχόλια
item