Άρτα: Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει... ακόμη και εν μέσω πανδημίας!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα παιδιά όλου του κόσμου περιμένουν τον Άγιο Βασίλη να έρθει και να τους χαρίσει δώρα. Είναι γεγονός ότι η φετινή χρονιά διαφέρει, αφού μια πρωτόγνωρη πανδημία έχει πλήξει όλη την υφήλιο, αφήνοντας πολλά θύματα πίσω. 

Διαφορετικές ήταν φέτος οι γιορτινές μέρες σε όλη την Ελλάδα, αφού η ψυχολογική κόπωση από τις δύο καραντίνες και το φόβο του θανάτου να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα μας κατέλαβε όλους.

Φέτος λιτοί ήταν στολισμοί στα σπίτια και τους δημόσιους χώρους, ενώ φυσικά έλειψαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Μα, ακόμη κι αν οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες έχουν επιβάλει αυστηρά μέτρα και καραντίνα σε πολλές χώρες του κόσμου σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της φονικής πανδημίας, αυτό δεν μπορεί να αλλάξει τα πατροπαράδοτα έθιμα, όπως αυτό της επίσκεψης του Άη Βασίλη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.Και στην Άρτα, οι γονείς, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, ετοιμάζονται να χαρίσουν όμορφα δώρα στα παιδιά τους, δώρα σταλμένα από τον “Άγιο Βασίλη”. 

Η πανδημία έχει προκαλέσει τρομερά οικονομικά προβλήματα στην πλειοψηφία των νοικοκυριών, μα τα καθιερωμένα δώρα για τα παιδιά δεν γίνεται να λείψουν από τα ελληνικά σπιτικά, όσο δύσκολες κι αν είναι φέτος οι οικονομικές συγκυρίες. Στην Άρτα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε έντονη κίνηση στην αγορά!

Οι Αρτινοί επισκέφτηκαν τα εμπορικά καταστήματα της Άρτας για να κάνουν τις εορταστικές αγορές τους μέσω του click- away. Φυσικά, ακόμη κι αυτή η νέα, ενοχλητική για πολλούς, μέθοδος αγορών δεν εμπόδισε τους γονείς να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά τους… 

Η αγάπη για τα παιδιά υπερνικάει κάθε εμπόδιο και αυτό συνέβη και φέτος… Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα ήταν αυξημένη τις τελευταίες ημέρες λόγω των χριστουγεννιάτικων δώρων, γεγονός που ανέβασε ψυχολογικά τους εμπόρους.Οι πολίτες της Άρτας -όσο ο καιρός το επέτρεψε- χάρηκαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης μας, έκαναν τις αγορές τους κι ήπιαν έναν καφέ take away. 

Τα παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν το κέντρο της Άρτας, με τα παιδιά να συγκεντρώνονται κάτω από το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και να παίζουν στη φάτνη. 

Η φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου “Σκουφάς” ζέστανε ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα με τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και με τα καθιερωμένα κάλαντα.

Μπορεί η πανδημία να μας στέρησε πολλά τη φετινή χρονιά, όμως υπάρχει κάτι που δεν ήταν ικανή να μας στερήσει, κι αυτό είναι η ελπίδα! Χρόνια πολλά και καλή νέα χρονιά να έχουμε με αγάπη, υγεία κι ευτυχία για όλον τον κόσμο!!!

Πηγή: http://maxitisartas.gr/
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει... ακόμη και εν μέσω πανδημίας!
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4389950121700206579
item