Η ντίσκο σαν λέξη πέθανε, αλλά ότι έχει σχέση με αυτήν, είναι πολύ ζωντανό

Εδώ και πολλά χρόνια η ντίσκο μας αποχαιρέτισε τουλάχιστον σαν λέξη ικανοποιώντας όλους τους φίλους του ροκ που την έβλεπαν σαν εχθρό και δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι η μουσική είναι μία και το κάθε νέο είδος της δίνει ζωή και ανανέωση.

Στην ουσία βέβαια η ντίσκο και οι απόγονοι της ποτέ δεν έμειναν στο περιθώριο, αρκετά είδη μουσικής που ακολούθησαν είναι παιδιά της και όχι μόνο αυτό, αλλά μέχρι και σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι της μουσικής που ακούμε έχει τις ρίζες της σ'αυτό το είδος που πολλοί μισούσαν να αγαπούν.

Οι DJ's που εδώ και πολλά χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην μουσικοί που ακούν οι νέοι είναι βέβαια συνέχεια της ντίσκο στην οποία οφείλουν τα πάντα.

Οι διαφορετικές μίξεις που γίνονται πια στα τραγούδια εδώ και πολλά χρόνια είναι προϊόν της ντίσκο.

Η ντίσκο κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου για τον χορό που μετά από πολλές δεκαετίες δόξας, είχε αρχίσει να υποχωρεί.

Η κοινωνική απελευθέρωση που βιώνουμε εδώ και πολλά χρόνια σίγουρα οφείλει πολλά στην μουσική ντίσκο που άλλαξε τον τρόπο διαβίωσης και σκέψης των νέων.

Η μουσική ντίσκο έδωσε ζωή σε αμέτρητες μικρές δισκογραφικές εταιρίες που μπήκαν στην ζωή μας, επεκτάθηκαν στο ροκ και έδωσαν ζωή στην μουσική και την δισκογραφία.

Η μεγάλη επιτυχία της, οδήγησε τελικά στο τέλος της, αλλά ακόμα και σήμερα πολλά τραγούδια από αυτά που ακούμε έχουν μεγάλη ηχητική συγγένεια με ένα είδος που στην ουσία αρνείται να πεθάνει, κάτι που συμβαίνει άλλωστε και με τον χορό, ο άνθρωπος από την πρώτη του μέρα στον πλανήτη χόρευε και θα συνεχίσει να χορεύει όσο υπάρχει.

epirusblog.gr
5 of 5
Η ντίσκο σαν λέξη πέθανε, αλλά ότι έχει σχέση με αυτήν, είναι πολύ ζωντανό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 601002928472831723
item