Έτσι και με τα επιδημιολογικά δεδομένα να μην έχουν φτάσει εκεί που θα ήθελαν κυβέρνηση και επιδημιολόγοι έπειτα από πέντε εβδομάδες lockdown, φαίνεται πως το λιανεμπόριο δεν πρόκειται να ανοίξει άμεσα. 

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγείται να μην ανοίξει τίποτα ακόμα εκτός από κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία, όπως επιβεβαίωσε καιο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής

Ο κ. Τσάκρης εξήγησε αυτή την εισήγηση της Επιτροπής, τονίζοντας «υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στις νοσηλευτικές μονάδες, που φτάνει στο 90% στη Βόρεια Ελλάδα και το 80% στην Αττική και αυτό φρενάρει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το άνοιγμα».

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πώς θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αύριο Παρασκευή προανήγγειλε νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας.

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων το προσεχές Σάββατο ή την Κυριακή, ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας ο πρόεδρός του. Το υπουργείο Ανάπτυξης από την πλευρά του δεν επιβεβαίωνε κάτι τέτοιο, ενώ οι πληροφορίες του Reader θέλουν σαν πιθανότερη ημέρα ανοίγματος τη Δευτέρα.