Το λιοντάρι του Υμηττού Το λιοντάρι του Υμηττού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το λιοντάρι του Υμηττού

Κάτω από τη βορινή κορυφή του Υμηττού, στην ανατολική του ράχη, είναι ένα σπήλαιο, που λέγεται η Σπηλιά του Λιονταριού.

Αποκαλείται έτσι, γιατί σ’ αυτή κατοικούσε τον παλιό καιρό ένα φοβερό λιοντάρι, που έφερνε μεγάλη καταστροφή στις γύρω περιοχές.

Μάλιστα, οι Χριστιανοί, που ήθελαν να πηγαίνουν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, δυτικά από την Κάντζα, δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν, από τον φόβο μήπως και κατασπαραχθούν από το τρομερό θεριό. Και η εκκλησία έμενε έρημη και αλειτούργητη για πολλά χρόνια.

Μια φορά, την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, φάνηκε ο Άγιος σε πολλούς χωρικούς στον ύπνο τους και τους είπε να πάνε άφοβα το επόμενο πρωί στην εκκλησία, για να λειτουργηθούν. Και πράγματι, βρήκαν το θάρρος και κίνησαν και πήγαν.

Το περίφημο λιοντάρι του Υμηττού, όταν είδε πως όλοι οι χωρικοί είχαν συγκεντρωθεί στην εκκλησία, όρμησε για να τους φάει και να κορέσει την πείνα του.

Αλλά μόλις έφτασε μπροστά στην πόρτα του ναού, βγήκε από μέσα ο Άγιος Νικόλαος, το χτύπησε δυνατά και κατόπιν, το μαρμάρωσε. Και έτσι μαρμαρωμένο, χωμένο στη σπηλιά του, τρομαγμένο από τη δύναμη του Αγίου, εξακολουθεί να στέκει εκεί έως και σήμερα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Ο ΝΟΥΜΑΣ”, στις 14/11/1904

strangepress.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Το λιοντάρι του Υμηττού
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3489571785870125506
Σχόλια
item